Με τη βραβευμένη ταινία «Ιda», την επίσημη Πολωνική υποψηφιότητα σε πέντε κατηγορίες για τα βραβεία Oscar 2015, συνεχίζεται το πρόγραμμα προβολών στο δημοτικό κινηματογράφο Τρικάλων.

Οι επόμενες ταινίες που έχουν προγραμματιστεί έως το τέλος Φλεβάρη είναι οι εξής:

-5 έως 11/2: Το παιχνίδι της μίμησης (114΄)

8 ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΟΣΚΑΡ Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Α' Ανδρικού Ρόλου Β' Γυναικείου Ρόλου Καλύτερου Προσαρμοσμένου Σεναρίου, Καλύτερης Μουσικής, Καλύτερης Παραγωγής, και Καλύτερου Μοντάζ

Ένα σφιχτοδεμένο ιστορικό θρίλερ και μια πολυεπίπεδη κοινωνική μελέτη πάνω στις έννοιες της απόκρυψης και της μίμησης. Καλοστημένο, καλογραμμένο, χολιγουντιανά «στρογγυλεμένο» και υποψήφιο για πέντε Χρυσές Σφαίρες (καλύτερης ταινίας, σεναρίου, μουσικής, α΄ αντρικού και β΄ γυναικείου ρόλου), αποτελεί το φετινό μεγάλο οσκαρικό φαβορί (Χρ. Μήτσης-αθηνόραμα).

-12 έως 18/2: Ανώτερη Βία (119΄)

«Τετραμελής οικογένεια Σουηδών απολαμβάνει ειδυλλιακές διακοπές στις γαλλικές Άλπεις, μέχρις ότου μία παρολίγον καταστροφή φέρει την... καταστροφή! Η νέα ταινία του Σουηδού Ρούμπεν Όστλαντ (υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας) δεν είναι απλώς ένα από τα πλέον ανέλπιστα διαμάντια των τελευταίων ετών που σφυροκοπά ανελέητα κάθε λογής στερεότυπο σχετικά με τα δύο φύλα και τους ρόλους τους εντός του σύγχρονου οικογενειακού πλαισίου και της καταναλωτικής κοινωνίας. Είναι μία ανατρεπτική μαύρη κωμωδία για το θάρρος τού να είναι κανείς ανεπαρκής, ενίοτε και δειλός». (ΣΙΝΕΜΑ-Ν. Σάκκας)

-19 έως 25/2-2: Χωρίς μέτρο,  107΄ (WHIPLASH)

"Χωρίς Μέτρο"  υποψήφια για 5 βραβεία Oscar:Καλύτερης Ταινίας Β’ Ανδρικού Ρόλου για τον J.K. Simmons (νικητή και της αντίστοιχης Χρυσής Σφαίρας), Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου Καλύτερου Μοντάζ) και Καλύτερου Μιξάζ. «Αν είστε ντράμερ, τρέξτε αμέσως. Αν τα ντραμς σας αφήνουν αδιάφορους, μην το χάσετε. Πήρε το βραβείο κοινού και εξαιρετικές κριτικές στο φεστιβάλ του Sundance. Χειροκροτήθηκε επί 20 λεπτά στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών στις Κάννες. Και μάγεψε στην βραδυνή προβολή, στο Δαναό, στις Νύχτες Πρεμιέρας. Δικαίως. Μια από τις καλύτερες ταινίες που είδα φέτος».(LIFO-θ. Κουτσογιαννόπουλος).

Ώρες προβολών: καθημερινά 20.00 και 22.15  (εκτός Δευτέρας)