Ο  τηλεοπτικός σταθμός των Αθηνών EXTRA-CHANΝEL στο πλαίσιο των εξωτερικών προγραμματισμένων γυρισμάτων στην επαρχία, βρέθηκε την περασμένη Παρασκευή στον νομό Τρικάλων για την τουριστική προβολή και ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων και μνημείων αλλά και φυσικών καλλονών. Το εξωτερικό συνεργείο μετέβη στην Πύλη όπου τους δημοσιογράφους της εκπομπής ξενάγησαν οι Αντιδήμαρχοι Πολιτισμού και Τουρισμού Βύρων Κατσίβελος και Στέφανος Καλαμαράς και ο Δ/ντής  του Γυμνασίου Πύλης κ. Βασίλειος Πανάγος ιστορικός ερευνητής της περιοχής.

Συγκεκριμένα επισκέφθηκαν την Τοξωτή Γέφυρα Πύλης όπου ο αντιδήμαρχος  Βύρων Κατσίβελος αναφέρθηκε στο ιστορικό της Γέφυρας που κατασκευάστηκε το 1514 από τον Άγιο Βησσαρίωνα, τονίζοντας την τεράστια αξία του Μνημείου, που χρόνια τώρα την επισκέπτεται αρκετός κόσμος από όλη την Ελλάδα αλλά και το Εξωτερικό.

O κ. Κατσίβελος ανέφερε ότι σαν νέα δημοτική αρχή θα φροντίσουμε για την περαιτέρω καλλίτερη αξιοποίηση του συγκεκριμένου μνημείου.

Στην συνέχεια ο αντιδήμαρχος κ. Στέφανος Καλαμαράς αναφέρθηκε για την συνέχεια της τουριστικής περιοχής του ορεινού όγκου, με πρώτο σταθμό την Ελάτη ένα αξιόλογο τουριστικό θέρετρο, πανελλαδικής και Ευρωπαϊκής εμβέλειας. Επίσης τόνισε για το Περτούλι και Χιονοδρομικό Κέντρο και τα περίφημα Λιβάδια (Περτουλιώτικα), αλλά και για τον Νεραιδοχώρι και αναφέρθηκε γενικότερα για όλη την περιοχή ζώνη ευθύνης του Καλλικρατικού Δήμου Πύλης. Καταλήγοντας επανέλαβε όπως και ο συνάδελφος του την παραπέρα αξιοποίηση του τουρισμού του Ορεινού Όγκου με βάση την καλλίτερη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Περτουλίου.

Εν συνεχεία σειρά είχε η Πόρτα Παναγιά με την Παγκοσμίου φήμης Βυζαντινή Εκκλησία της Πόρτας Παναγιάς, όπου για το ιστορικό της αναφέρθηκε ο υπεύθυνος του Μοναστηριού του Αγίου Βησσαρίωνος «ΔΟΥΣΙΚΟΥ». Διεξοδική ανάλυση έκανε ο Διευθυντής του Γυμνασίου Πύλης Βασίλειος Πανάγος ειδικός στην μελέτη της ιστορικότητας του Ναού, αφού πρώτα τον παρουσίασε ο αντιδήμαρχος κ.  Κατσίβελος.

Παρεμπιπτόντως την ίδια ώρα βρέθηκαν οι μαθητές της  τρίτης τάξης του 8ου Γυμνασίου Κορυδαλλού Αθηνών συνοδευόμενοι από του καθηγητές τους, για να ενημερωθεί για τον Ιερό Ναό της Πόρτας Παναγιάς.