Με την ανάλογη λαμπρότητα και επισημότητα  και θρησκευτική κατάνυξη εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια στην Πύλη. Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις άρχισαν με την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πύλης, παρουσία αρκετών πιστών και επισήμων.

Ακολούθησε πομπή από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου  προς τον Πορταικό ποταμό (πίσω από το Δημαρχείο), όπου έγινε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού από τον Πρωτοπρεσβύτερο Πατέρα Λάζαρο Σταυραντώνη, παρουσία πλήθος πιστών και του Αντιδημάρχου κ. Βύρων Κατσίβελου εκπροσώπου του Δημάρχου Κων/νου Μαράβα, των Αντιδημάρχων κ. κ. Σταύρου Ζιάκα, Νίκου Τόλια,ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Πύλης κ. Αθανάσιος Γιαννοτάκης  ,ο δημ. Σύμβουλος κ. Αθανάσιος  Μπόμπόρας, οκ. Πάύλος Μπόμπορας, ο Διοικητής του Α.Τ. Πύλης κ. Χρίστος Παπαδογιάννης, οι δημ. Σύμβουλοι κ. Χρίστος Νάκος, κ. Χρίστος Μπακάλης, κ. Κων/νος Πλαστήρας,Κ. Αθαν. Κωστάκης, κ. Σωτ. Αγγέλης, ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Π. κ. Κων/νος Βοιτσίδης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αγίου Βησσαρίωνος κ. Κατερίνα Σουλιώτη, οι βουλευτές κ. Παναγιώτα Δριτσέλη, κ. Μιχάλης Ταμήλος, ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Κων/νος Σκρέκας,ο πολιτευτής κ. Αθανάσιος Λιούτας, ο κ. Ηλίας Βλαχογιάννης.

Στα παγωμένα νερά του Πορταϊκού ποταμού έπεσε και έπιασε τον Σταυρό ο τολμηρός Κωνσταντίνος Αθανασάκης μαραθωνοδρόμος, ανταποκρινόμενος, στο βαθύ αίσθημα της Χριστιανικής πίστης σε  μια από της μεγαλύτερες  γιορτές  Χριστιανοσύνης.

Στην συνέχεια στο Δημαρχείο Πύλης έγινε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας. Ακλούθησε η βράβευση των μαθητών και στην συνέχεια έγινε η κλήρωση όπου οι τυχεροί  μαθητές κέρδισαν διάφορα δώρα .