Αψήφησαν τη βροχή οι μαθητές των σχολείων στην Πύλη και η μαθητική παρέλαση διεξήχθη κανονικά, παρόλο που στα Τρίκαλα και την Καλαμπάκα υπήρξε αναβολή.

Οι μαθητές όλων των βαθμίδων των Σχολικών Μονάδων του Δήμου παρέλασαν με περηφάνια και καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο που βρέθηκε στον κεντρικό δρόμο της πόλης, ενώ στη συνέχεια παρατέθηκε από τον δήμαρχο Κώστα Μαράβα δεξίωση στο Δημαρχείο για τους δημότες της Πύλης.

Το πρωί της Τετάρτης δημότες, μαθητές και γονείς παρευρέθησαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου και παρακολούθησαν με θρησκευτική ευλάβεια την Θεία Δοξολογία παρουσία του Δημάρχου Πύλης Κώστα Μαράβα, του βουλευτή Τρικάλων της Ν.Δ. Κώστα Σκρέκα, του εκπροσώπου της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και Αντιπροέδρου του Δ.Σ του Νοσοκομείου Τρικάλων Ντίνου Μπάρδα, Αντιδημάρχων, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου της περιοχής του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Πύλης Χρήστου Παπαδογιάννη και του εκπροσώπου του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πύλης Γιώργου Καραχάλιου, ενώ η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας έγινε από τον από την Εκπαιδευτικό του Γυμνασίου Πύλης Αλίκη Μυλωνά.

Στην συνέχεια μετέβησαν στο Μνημείο Ηρώων, που βρίσκεται στον χώρο του ΕΠΑΛ Πύλης, όπου έγινε η κατάθεση στεφάνων ενώ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των Ηρώων  και στην συνέχεια όλοι μαζί έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο στη μνήμη των αθάνατων νεκρών.