Με απόλυτη επιτυχία έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο Πύλης η βράβευση των μαθητών που ολοκλήρωσαν τον κύκλο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, πάλεψαν και πέτυχαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Για πρώτη φορά φέτος, βραβεύτηκαν, όχι μόνο τα παιδιά που αποφοίτησαν από το Λύκειο Πύλης αλλά και όσους αποφοίτησαν από άλλα Ιδρύματα των Τρικάλων και είναι δημότες του Δήμου. Ο αριθμός των νέων φοιτητών ξεπέρασε τους 100.
Στο καλωσόρισμά του ο δήμαρχος κ. Κ. Μαράβας, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «σήμερα τα παιδιά αυτά είναι φοιτητές και σπουδαστές των ανωτάτων και τεχνολογικών ιδρυμάτων της χώρας μας. Είναι οι πρεσβευτές του Δήμου μας, είναι  το παρόν και το μέλλον του τόπου μας. Θέλω να πω ότι οφείλουμε σ’ αυτά τα παιδιά κάθε θυσία, ώστε να γυρίσουν πάλι στην Πύλη, στην Ελάτη,, την  Πηγή , στην Ελάτη, στα Στουρναραίικα και να έχουν δουλειές.
Ταυτόχρονα τιμάμε τόσο το σύνολο της εκπαιδευτικής  κοινότητας, από το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό , το Γυμνάσιο, το Λύκειο και το ΕΠΑΛ, όσο και τους γονείς  των μαθητών που στην συγκυρία της κρίσης είναι πραγματικοί ήρωες.»


Κληρώθηκαν και δόθηκαν τα παρακάτω συμβολικά δώρα, προσφορά του Δήμου  (τρία τάμπλετ, τρεις εικόνες των Τριών Ιεραρχών με γούρι και τρία σετ με σημειωματάριο και στυλό PARKER, προσφορά του Εμπορικού Συλλόγου Πύλης.
Στο τέλος μοιράστηκε η Βασιλόπιττα και αντηλλάγησαν ευχές για το νέο έτος.
Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Πύλης, Κων/νος Μαράβας, οι Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, οι Βουλευτές κ.κ. Χρήστος Σιμορέλης και Αθανάσιος Παπαδόπουλος, ο κ. Τσίγκας Γεώργιος, εκπρόσωπος της Αντιπεριφέρειας Τρικάλων, οι Διευθυντές των Σχολικών μονάδων της Πύλης, οι καθηγητές και οι γονείς των παιδιών.