Για 9η συνεχή χρονιά υλοποιείται το πρόγραμμα τηλεϊατρικής Vodafone, το οποίο έχει επεκταθεί σε 100 απομακρυσμένες και ακριτικές περιοχές σε όλη τη χώρα.

Στο νομό μας η περιοχή κάλυψης αφορά την Ελάτη, τα Στουρναρέικα, τη Διάβα και την Οιχαλία, όπως και το γειτονικό Μουζάκι για το νομό Καρδίτσας.

Στο Κέντρο Υγείας Μουζακίου ο τρικαλινός γιατρός Βασίλης Γκιζλής, εξετάζει τους ασθενείς μέσω του δικτύου κινητής επικοινωνίας της Vodafone και στέλνει τις εξετάσεις στους καρδιολόγους και τους πνευμονολόγους του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και λαμβάνει άμεσα τη συμβουλευτική τους γνωμάτευση.

Κάθε μήνα, μάλιστα  διοργανώνει και εξορμήσεις σε απομακρυσμένα χωριά εξετάζοντας περίπου 15 άτομα τη φορά.

Όπως δηλώνει ο ίδιος «στόχος μας είναι να εξετάζουμε άτομα, τα οποία είτε πάσχουν από χρόνια νοσήματα, αλλά δεν έχουν οποιουδήποτε είδους ιατρική κάλυψη είτε για οικονομικούς λόγους, είτε λόγω της μεγάλης απόστασης, άτομα υψηλού κινδύνου, όπως καπνιστές, υπέρβαρους, αλλά και οποιονδήποτε άλλο θέλει να ελέγξει την κατάσταση της υγείας του. Οι εξετάσεις που γίνονται είναι σπιρομέτρηση, ηλεκτροκαρδιογράφημα, οξυμετρία, μέτρηση αρτηριακής πίεσης και σακχάρου. Ανάλογα με τα αποτελέσματα των εξετάσεων και φυσικά τις συστάσεις των γιατρών του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών τα άτομα αυτά παραπέμπονται για περαιτέρω έλεγχο και αντιμετώπιση της νόσου τους.»

Μια σημαντική πρωτοβουλία που δίνει τη δυνατότητα σε περισσότερους από 500.000 κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών της χώρας να αποκτήσουν πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου ειδικευμένες υπηρεσίες υγείας.

Χωρίς μάλιστα  να χρειάζεται να μετακινηθούν από τον τόπο κατοικίας τους. 

T.Π