Τριετούς φοίτησης γίνονται πλέον όλες οι Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων. Η αλλαγή αυτή θα ισχύσει, ωστόσο, από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος, αφού ήδη βρισκόμαστε στο «παρά πέντε» της δημοσιοποίησης της φετινής προκήρυξης εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Δημοκρατία» τον δρόμο ανοίγει η Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΤΥΑ), για την οποία ήδη ο κανονισμός λειτουργίας της τροποποιήθηκε και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως με ημερομηνία 24 Απριλίου. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσουν και οι σχετικές αποφάσεις για τις υπόλοιπες Σχολές Υπαξιωματικών (ΣΜΥ, ΣΜΥΝ, ΣΥΔ).
Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο χρόνος ανακοίνωσης των εν λόγω αποφάσεων και η έκδοση των ΦΕΚ θα εξαρτηθεί από την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών, κάτι που αναμένεται να έχει γίνει μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2015, ούτως ώστε να ισχύσει η 3ετής διάρκεια φοίτησης από το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017.

Στόχος είναι να αναβαθμιστεί η εκπαίδευση στις ανώτερες στρατιωτικές σχολές και να εξομοιωθούν τα πτυχία με τα αντίστοιχα άλλων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι στρατιωτικές σχολές προσελκύουν μεγάλο ενδιαφέρον από τους συμμετέχοντες στις πανελλαδικές εξετάσεις, αφού εξασφαλίζουν σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση. Και το κυριότερο αμοιβή από την πρώτη ημέρα εισόδου στη σχολή…

Τ.Π.