Μια από τις μούσες του Τσιτσάνη, τη δεκαετία του ’70 έφυγε από τη ζωή το περασμένο Σάββατο και κηδεύεται αύριο  το μεσημέρι. Πρόκειται για την Αλεξάνδρα Κυριακάκη, γνωστή ως Αλεξάνδρα, που διέγραψε για 13 χρόνια τη δική της πορεία στο ελληνικό τραγούδι, μέχρι το 1983.

Ξεκίνησε την πορεία της στον καλλιτεχνικό χώρο, ως ηθοποιός, στο πλευρό του Μάνου Κατράκη στο Ελληνικό Λαϊκό Θέατρο σε ηλικία 15 ετών, αλλά σύντομα στράφηκε στο τραγούδι για βιοποριστικούς λόγους, όπως είχε δηλώσει η ίδια.

Το 1973 στο πλευρό του Βασίλη Τσιτσάνη, σιγοντάρει τον συνθέτη στα «Μούρα», που συμπεριλαμβάνονται το 1977 στον μεγάλο δίσκο «Ο Βασίλης Τσιτσάνης τραγουδά μεγάλες επιτυχίες του 1966-1977». Στο πλευρό του Τσιτσάνη καταγράφεται και η επόμενη συμμετοχή της.

Στο μεγάλο δίσκο «Τα ωραία του Τσιτσάνη», που κυκλοφορεί το 1973 από την Columbia, με επανεκτελέσεις τραγουδιών του, από τους Γρηγόρη Μπιθικώτση, Σταμάτη Κόκοτα, Δήμητρα Γαλάνη, η Αλεξάνδρα ερμηνεύει ένα κλασικό χασάπικο του συνθέτη, που είχε πρωτοτραγουδήσει η Μαρίκα Νίνου το 1950, με τίτλο «Κάθε βράδυ λυπημένη».

Η τελευταία παρουσία της στη δισκογραφία είναι τον Φλεβάρη του 1983 με το δίσκο «Η Αλεξάνδρα τραγουδά Μάνο Χατζιδάκι-Βασίλη Τσιτσάνη». Συμμετέχει παίζοντας μπουζούκι και τραγουδώντας ο ίδιος ο Βασίλης Τσιτσάνης, σε μια από τις τελευταίες ηχογραφήσεις του για τη δισκογραφία.

Ένα χρόνο πριν φύγει από τη ζωή…

Τ.Π.