Kανονικά συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τις πανελλαδικές εξετάσεις με τη νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να δεσμεύεται ότι δεν θα επέλθει καμία αλλαγή στο σύστημα για τους φετινούς υποψηφίους.

Την Τρίτη ξεκίνησε η υποβολή της αίτησης συμμετοχής στις πανελλαδικές και η σχετική προθεσμία λήγει στις 25 Φεβρουαρίου. Η δήλωση υποβάλλεται ηλεκτρονικά στα λύκεια και ο υποψήφιος μπορεί να την προμηθευτεί είτε από το διαδίκτυο, από την επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, είτε από το σχολείο του.

Μέχρι στιγμής διαπιστώνεται ότι ψηλά στις προτιμήσεις των τρικαλινών μαθητών «αναρριχώνται» και φέτος τα Τμήματα Νομικής, Ψυχολογίας, Πληροφορικής, οι Οικονομικές, Πολυτεχνικές, Φυσικομαθηματικές, Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, ενώ και η Ιατρική διατηρεί σταθερό το κοινό της.

Αντίθετα τα τελευταία χρόνια παρατηρείται κάμψη της ζήτησης, σε σύγκριση με το παρελθόν, για τα Παιδαγωγικά Τμήματα Δημοτικής Εκπαίδευσης, καθώς έχει κλείσει η στρόφιγγα των διορισμών δασκάλων στα δημόσια σχολεία.

Οι προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης είναι το κυρίαρχο ζήτημα για τους υποψήφιους και για το λόγο αυτό αναζητούν σχολές με αντίκρισμα στην αγορά εργασίας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές οι οποίες όμως απαιτούν παράλληλα και μεγάλο βαθμό ευθύνης και πειθαρχίας…

Τ.Π.