Μόνο αν η παραχωρησιούχος εταιρεία συμφωνήσει στο νέο μοντέλο που προτείνει η κυβέρνηση θα προχωρήσει η κατασκευή του νότιου και βόρειου τμήματος του αυτοκινητόδρομου Ε65. Αυτό προκύπτει από την απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη σε ερώτηση βουλευτών της Ν.Δ (μεταξύ αυτών και ο τρικαλινός Κ. Σκρέκας).

Όπως ανέφερε «η χάραξη θα συνεχίσει αν οι παραχωρησιούχοι συμφωνήσουν στο μοντέλο των παραχωρήσεων και στις αρχές που βάζουμε, αν μέσα στον υπολογισμό των διοδίων δεν είναι μόνο ένα τεχνοκρατικό στείρο μοντέλο, αλλά είναι και συντελεστές που λαμβάνουν υπόψη τους την κοινωνία, την οικονομική κατάσταση, όταν μπορέσουν να περάσουν οι ΑΜΕΑ ελεύθερα, όταν μπορέσουν να έχουν ελεύθερη πρόσβαση οι περιοχές που δεν έχουν ασφαλή εναλλακτική όδευση κ.ο.κ.»

Ο κ. Σπίρτζης μίλησε για τον ακρωτηριασμό ενός δρόμου από την προηγούμενη κυβέρνηση, λέγοντας ότι χαρακτηριστικά ότι «έχετε κάνει γέφυρα μέσα στην έρημο!»

Η πρόοδος στο έργο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα ypodomes.com  έχει φτάσει στο 57,24% και όπως φαίνεται πάμε ολοταχώς για αίτηση παράτασης ολοκλήρωσης του έργου κατά τουλάχιστον ένα έτος. Όλα δείχνουν πια ότι η ολοκλήρωση του τμήματα Ξυνιάδα-Τρίκαλα οδεύει για το τέλος του 2016…

Τ.Π.