Μια εμπεριστατωμένη ανάλυση για τα αποτελέσματα των εκλογών στις 13 περιφέρειες της χώρας καταθέτει ο Μανόλης Δρεττάκης, πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής, υπουργός και καθηγητής της ΑΣΟΕ, στη χθεσινή Αυγή.

Μια ανάλυση που δίνει πιο ανάγλυφα και εύληπτα τη μεγάλη ανατροπή που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ φέτος, μετά το πρώτο και καθοριστικό βήμα των εκλογών του Ιουνίου του 2012.

Η αύξηση της δύναμης του ΣΥΡΙΖΑ τροφοδοτήθηκε (κατά σειρά μεγέθους της συμβολής τους) από την κατακόρυφη μείωση των ποσοστών της ΔΗΜ.ΑΡ., τη μεγάλη μείωση της δύναμης του ΠΑΣΟΚ και λιγότερο από τη μείωση της δύναμης της Ν.Δ, ενώ η μείωση της δύναμης της Ν.Δ. οφείλεται βασικά στα ποσοστά που έχασε προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα στην περιφέρεια Θεσσαλίας τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκαν μέσα σε μια τριετία κατά 44,6%, ενώ της Ν.Δ. υποχώρησαν κατά 5,6%.

Από τα υπόλοιπα κόμματα η ΔΗΜΑΡ σχεδόν….εξαϋλώθηκε χάνοντας το 92,6%(!) των ποσοστών της, ενώ και το ΠΑΣΟΚ έχασε το 65,3% της δύναμης του. Απώλειες κατέγραψαν και οι ΑΝ.ΕΛ. (-38,9%) όπως και η Χρυσή Αυγή (-5,6%), ενώ από τα υπόλοιπα κόμματα μόνο το ΚΚΕ είχε ανοδική πορεία (10,7%).

Οσο για το Ποτάμι συγκέντρωσε ένα 4,69% σε επίπεδο Περιφέρειας και τροφοδοτήθηκε εξίσου από τις απώλειες της ΔΗΜ.ΑΡ. και του ΠΑΣΟΚ…

Τ.Π.