Συντονιστής μιας γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για την Ευρωπαϊκή πολιτική, είναι ο Γιώργος Χονδρός και με αυτή του την ιδιότητα τρέχει στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Μας το εξηγούσε ο ίδιος, χθες, με αφορμή ένα τηλεφώνημα για σχετικό σχόλιο της στήλης.

Πεδίο δράσης του είναι η Γερμανία και η Αυστρία και αντικείμενο οι επαφές με θεσμούς, συνδικάτα, κόμματα, αλλά και τηλεοπτικές εκπομπές για την επίσημη παρουσίαση των θέσεων της ελληνικής κυβέρνησης και την αναχαίτιση της «άθλιας προπαγάνδας εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ που εκπορεύεται από κάποια ευρωπαϊκά κέντρα», όπως πιστεύει.

«Ακόμα και με τραπεζίτες υπήρξε ανάγκη να έρθω σε επαφή, αλλά έχω συμμετάσχει και σε συναντήσεις με τον Σούλτς και με τον ίδιο τον Γιούνκερ» μας είπε, εξηγώντας ότι πρόκειται για μια εξουθενωτική δουλειά καθώς είναι υποχρεωμένος να βρίσκεται διαρκώς σε ένα αεροπλάνο.

Όσο για τις εκπομπές, πηγαίνει πάντα με το γνώριμο ντύσιμο και το πουκάμισο έξω: «σοκάρονται κάπως στα ξένα μεγάλα κανάλια όπως με βλέπουν ντυμένο και μάλιστα κάποιες φορές πριν ξεκινήσουμε με πλησιάζουν ρωτώντας αν θέλω να μου φέρουν ένα σακάκι…»!

-Το φοράς;

- «Τρελός είσαι; Μπορώ εγώ τώρα πια να αλλάξω στυλ; Θες να ξεφτιλιστώ;…».

Ο γνωστός Χονδρός…

Κ.Τ.