Την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση και προβολή των λεωφορείων χωρίς οδηγό επιδιώκει ο δήμος Τρικκαίων και η αναπτυξιακή εταιρεία e-trikala A.E. Mπορεί οι πρώτες δοκιμαστικές διαδρομές των ψηφιακών οχημάτων να συνέπεσαν με τις κλειστές τράπεζες και τα capital controls, σε ένα ατυχές τάιμινγκ, ωστόσο από το Σεπτέμβριο που θα ξεκινήσει το μεγάλο πείραμα τα δεδομένα θα είναι διαφορετικά.

Ήδη η e-trikala με έγγραφο της ενημερώνει τις σχολικές μονάδες όλης της χώρας ότι μπορούν να πραγματοποιούν εκπαιδευτικές επισκέψεις στην πόλη μας και να ενημερώνονται για το καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα CityMobil-2, που ως στόχο έχει τη διερεύνηση των δυνατοτήτων κυκλοφορίας οχήματος χωρίς οδηγό, σε αστικό περιβάλλον, με πραγματικές συνθήκες κυκλοφορίας.

H ολοκληρωμένη εκπαιδευτική και ψυχαγωγική επίσκεψη θα περιλαμβάνει:

-Επίσκεψη και παρουσίαση του χώρου στάθμευσης-συντήρησης και φόρτισης των οχημάτων χωρίς οδηγό.

-Επίσκεψη και παρουσίαση του πλήρους αυτοματοποιημένου και υψηλής τεχνολογίας κέντρου ελέγχου των οχημάτων.

-Συμμετοχή σε ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με την προβολή ταινίας 3D Animation, μέσα από την οποία θα παρουσιάζεται η τεχνολογική εξέλιξη του αυτοκινήτου.

-Συμμετοχή στο διαγωνισμό σύνταξης κειμένων για την ιστορία του αυτοκινήτου και τα οχήματα του μέλλοντος, τα οποία θα δημοσιεύονται σε ειδική έκδοση που θα διανέμεται δωρεάν στο σύνολο των εκπαιδευτικών μονάδων της χώρας μας.

-Επιβίβαση ενός αριθμού των συμμετεχόντων μαθητών στα οχήματα χωρίς οδηγό και δωρεάν βόλτα στο κέντρο της πόλης των Τρικάλων. Η επιλογή των τυχερών μαθητών, θα γίνεται μέσω του εκπαιδευτικού προγράμματος.

-Παρουσίαση της ιστορίας του αυτοκινήτου «Από τον ατμό, στις νέες τεχνολογίες…», με τη χρήση διαδραστικών τεχνολογιών, μέσα από την οποία θα γίνεται μια ιστορική αναδρομή στην τεχνολογική εξέλιξη των οχημάτων και θα αναδεικνύονται τα σημεία ορόσημα από την κυκλοφορία του πρώτου οχήματος.

Οι οργανωτές πάντως έχουν προβλέψει τα πάντα. Τη στάθμευση των λεωφορείων σε ειδικά διαμορφωμένο πάρκινγκ, λειτουργία σταθμού πρώτων βοηθειών στελεχωμένο με έμπειρο νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ για την καλύτερη οργάνωση και περιήγηση των μαθητών, θα υπάρχει φροντίδα να μην συμπέσουν ταυτόχρονα πολλά σχολεία.

Αν λάβουμε υπόψη και τη λειτουργία του Μύλου των Ξωτικών από το Νοέμβριο τότε ο συνδυασμός αυτών των δύο δράσεων θα είναι ευεργετικός για την πόλη…

Τ.Π.