Eίδος πολυτελείας, στην Ελλάδα της κρίσης, εξακολουθεί να είναι σταθερή και πλήρης εργασία. Σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία του συστήματος «Εργάνη», για το 2015, περίπου έξι στις δέκα νέες προσλήψεις είναι μερικής ή εκ περιτροπής απασχόλησης, γεγονός που δείχνει ανάγλυφα την εικόνα που παρουσιάζει η αγορά εργασίας στη χώρα. Προκύπτει επίσης ότι επιχειρήσεις επέλεξαν να προβούν σε απολύσεις πιο μεγάλων, ηλικιακά, εργαζόμενων, για να προσλάβουν πιο νέους, άρα και με μικρότερες αποδοχές. Σύμφωνα με τα στοιχεία στις ηλικιακές κατηγορίες που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη, δηλαδή 45 - 64 ετών και άνω των 64 ετών, προκύπτει αρνητικό ισοζύγιο, κατά 3.486 και 137 θέσεις εργασίας, αντίστοιχα.
Συνολικά τώρα με θετικό πρόσημο έκλεισε ο προηγούμενος μήνας, αλλά και ολόκληρη η χρονιά, όσον αφορά τις ροές απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, τόσο για την Θεσσαλία, όσο και για ολόκληρη την Ελλάδα.
Όσον αφορά τη Θεσσαλία, για τον μήνα Δεκέμβριο, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 7.136, ενώ οι αποχωρήσεις σε 6.747 με το ισοζύγιο να είναι θετικό κατά 389 θέσεις.
Το πιο υψηλό θετικό ισοζύγιο, καταγράφηκε στις υπηρεσίες εστίασης (8.147 θέσεις) και το πιο αρνητικό εντοπίστηκε στη βιομηχανία τροφίμων (-1.844 θέσεις)…

Τ.Π.