Ανακάλεσε την αρχική του απόφαση το υπουργείο Πολιτισμού για τη μη χορήγηση άδειας κυκλοφορίας σε ανοικτού τύπου λεωφορεία περιήγησης στα Μετέωρα. Όπως επισημαίνει η ιστοσελίδα ekalampaka.gr «τον περασμένο Νοέμβριο, τρικαλινή εταιρεία,  είχε υποβάλει αίτηση και στο Δήμο Καλαμπάκας (όπως και άλλες ομοειδείς επιχειρήσεις) για να πάρει άδεια κυκλοφορίας, αίτηση που είχε γίνει δεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο. Στη συνέχεια η εταιρεία ζήτησε από το ΥΠΠΟ τη χορήγηση άδειας κυκλοφορίας ανοικτού τύπου λεωφορείου και καθορισμού στάσεων στον αρχαιολογικό χώρο των Μετεώρων. Η απόφαση τότε όμως ήταν αρνητική».
Πριν λίγες μέρες, κατά τη συζήτηση αίτησης θεραπείας της εταιρείας κατά της αρνητικής απόφασης, το υπουργείο πήρε πίσω την απόφαση θέτοντας όμως ορισμένες βασικές προϋποθέσεις.
Μεταξύ αυτών η εταιρεία υποχρεούται να τηρεί την ειδική κυκλική διαδρομή που έχει οριστεί, το ωράριο των δρομολογίων να συμβαδίζει με αυτό τον Ιερών Μονών, ενώ θα πρέπει να τηρούνται οι όροι ασφαλείας, καθαριότητας, ευπρέπειας και ιερότητας του χώρου. Επίσης δεν επιτρέπεται καμία προσωρινή κατασκευή στον αρχαιολογικό χώρο ή επέμβαση στα μνημεία και να μην υπάρχουν διαφημίσεις στο λεωφορείο. Όσο για την ξενάγηση, η οποία θα πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της διαδρομής, θα πρέπει να γίνεται με συστήματα ενδοεπικοινωνίας, ώστε να μη δημιουργείται ηχητική όχληση στον αρχαιολογικό χώρο…
Τ.Π.