Το ...δημοψήφισμα περιμένουν και οι διοικήσεις των κατασκευαστικών εταιρειών οι οποίες υποστηρίζουν πως έχουν αντοχές για λίγες ημέρες. Σε κάθε περίπτωση, πολλά εργοτάξια θα σταματήσουν καθώς το δημόσιο και οι τράπεζες σταμάτησαν τη χρηματοδότηση.

Στελέχη κατασκευαστικών ομίλων υποστηρίζουν πως τα «λουκέτα» στα εργοτάξια θα είναι σταδιακά και οι επιπτώσεις θα γίνουν αισθητές τις επόμενες ημέρες, ανάλογα με τις εξελίξεις. Οι ίδιοι τονίζουν πως από την Δευτέρα όλοι οι προμηθευτές πρώτων υλών (τσιμέντου, σιδήρου, κλπ) θέλουν προκαταβολή ολόκληρο το ποσό προκειμένου να εκτελέσουν την παραγγελία.

Οι διοικήσεις των τεχνικών εταιρειών επισημαίνουν πως οι συγκεκριμένες προβλέψεις βασίζονται στο χειρότερο σενάριο. Αν υπάρξει συμφωνία, τα εργοτάξια μπορούν να "ζωντανέψουν".

Για παράδειγμα, η ΕΤΕπ είχε ενημερώσει την ελληνική πλευρά πως σε περίπτωση συμφωνίας θα προχωρήσει τόσο στην εκταμίευση της συμμετοχής της στα έργα που συμμετέχει άμεσα, όσο και τμήματος του δανείου (320 εκατ. ευρώ) μέσω του οποίου θα καλυφθεί η χρηματοδοτική συνδρομή του δημοσίου.

Μακάρι να έχουμε συμφωνία γιατί αλλιώς…

Τ.Π.