Ως μοχλό πίεσης ώστε να φέρει τις κοινοπραξίες διαχείρισης των οδικών αξόνων στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για μια νέα αναθεώρηση των συμβάσεων παραχώρησης χρησιμοποιεί το υπουργείο Οικονομίας τα αιτήματα των εργολάβων για παράταση της περιόδου κατασκευής.

Η μία μετά την άλλη οι κοινοπραξίες ζητούν παράταση σχεδόν ενός έτους για την ολοκλήρωση των εργασιών στους οδικούς άξονες και όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Euro2day.gr στην Επιτροπή Επίλυσης Τεχνικών Διαφορών θα παραπεμφθεί και το αίτημα που πιθανώς θα καταθέσει η τέταρτη από τις κοινοπραξίες η οποία κατασκευάζει και θα εκμεταλλεύεται τον Άξονα Κεντρικής Ελλάδος (Ε65).

Η ρήξη με τους δανειστές και το κλείσιμο των τραπεζών έχει ήδη προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες στα έργα των οδικών αξόνων.

Από την προηγούμενη εβδομάδα οι διοικήσεις των κατασκευαστικών ομίλων προειδοποιούσαν για νέο κύμα αποχώρησης ξένων τραπεζών (ελάχιστες είχαν μείνει στα χρηματοδοτικά σχήματα) και αδυναμία χρηματοδότησης από τις εγχώριες τράπεζες που έχουν πλέον αναλάβει τη μερίδα του λέοντος.

Όλα βρίσκονται στον αέρα…

Τ.Π.