Μια καινοτόμα εφαρμογή ολοκλήρωσε πρόσφατα ειδική ομάδα ερευνητών με επιστημονικό υπεύθυνο τον Δρ. Ιωάννη Παπαδόπουλο, Καθηγητή στο Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Θεσσαλίας, που εδρεύει στην Καρδίτσα. Πρόκειται για το οικολογικό και «έξυπνο» έπιπλο «Καρδιά», το οποίο συνδυάζει τα οικολογικά υλικά κατασκευής του και την ευφυή λειτουργία.
Πρόκειται για ένα καινοτόμο έπιπλο, που εκτός του ότι είναι φτιαγμένο από οικολογικά υλικά, προσφέρει και τις υπηρεσίες ενός υπολογιστή -ταμπλέτα, καθώς και άλλες ακόμη, χάρη σε λειτουργίες που φέρει ενσωματωμένες.
Ο καθρέπτης του γίνεται οθόνη όταν του ζητηθεί, αλλά μόνο για συγκεκριμένους χρήστες που έχουν πρόσβαση στο σύστημα του. Επιπλέον, το έπιπλο αναγνωρίζει, πολύ εύκολα το χρήστη από το πρόσωπο και αντιδρά με ένα μήνυμα χαιρετισμού.
Οι ενσωματωμένοι αισθητήρες σε διάφορα μέρη του επίπλου υπενθυμίζουν στο χρήστη αντικείμενα που πρέπει να πάρει μαζί του, φεύγοντας από το σπίτι, όπως κλειδιά, πορτοφόλι, καπέλο, ομπρέλα, παλτό κλπ.
Για την υλοποίηση του έργου αυτού μέσα σε μια τριετία (2012-2015), συνεργάστηκαν μεθοδικά και αποτελεσματικά τα μέλη της ερευνητικής ομάδας 23 επιστημόνων προερχόμενων από το ΤΕΙ Θεσσαλίας…

Τ.Π.