Ο Σύλλογος Φίλων της Μουσικής Τρικάλων, με φορέα την Νεανική Ορχήστρα Δωματίου διοργανώνει μια διαφορετική συναυλία ανοιχτή στο Τρικαλινό κοινό. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο υπαίθριο Δημοτικό θέατρο του Φρουρίου την Παρασκευή 10 Iουλίου (9:15 μμ). (Σε περίπτωση βροχής η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου.)

Η Νεανική Ορχήστρα Δωματίου, η οποία αποτελείται από νεαρούς μουσικούς, Τρικαλινούς - και όχι μόνο - μαθητές και φοιτητές, θα ερμηνεύσει ένα ιδιαίτερο μουσικό πρόγραμμα, απαιτητικό στην εκτέλεση αλλά και στο συντονισμό του. Στο πρώτο μέρος του προγράμματος, θα ακουστούν κομμάτια των: Igor Stravinski, Philip Glass, Arvo Part, κ.α. καθώς και έργα νεαρών Ελλήνων καλλιτεχνών, μεταξύ των οποίων και μελών της ορχήστρας μας.

Στο δεύτερο μέρος του προγράμματος, 50-μελής Χορωδία θα πλαισιώσει την ορχήστρα για την εκτέλεση έργων των Karl Orff, Ann Dudley κ.α.Αξιοσημείωτο είναι πως τόσο η ΝΟΔ, όσο και η νεοσύστατη Χορωδία είναι αυτοδημιούργητες και αυτo- καθοδηγούμενες.

Η συναυλία είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και πολύωρης προετοιμασίας . Οι πρόβες γίνονται χωρίς την καθοδήγηση επαγγελματία μαέστρου, κάτι που δίνει άλλη διάσταση και ποιότητα στο αποτέλεσμα.

Η επιτυχία της ΝΟΔ ήταν και το ερέθισμα για την δημιουργία της ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΝΕΩΝ Τρικάλων.