Η παράσταση του Χορευτικοί Ομιλου Τρικάλων «Ελλάδα …σε λένε» η οποία πραγματοποιήθηκε στο κλειστό δημοτικό γυμναστήριο στις 7 Ιουνίου  ήταν ίσως ό,τι καλύτερο έχει παρουσιάσει ο ΧΟΤ στην πόλη μας. Μια μουσικοχορευτική παράσταση υψηλών προδιαγραφών σε ιδέα και σκηνοθεσία της Ραφαέλλας Μάνου. Μια παράσταση που άγγιξε τους χιλιάδες θεατές τους συγκίνησε, τους ενθουσίασε και τους κατάπληξε.

Ελλάδα…  Ο Χορευτικός Όμιλος Τρικάλων πιο επίκαιρος από ποτέ , εμπνεύστηκε  από την Ελλάδα και την κατέστησε  μούσα του για τη φετινή του παράσταση… « Όταν η Θάλασσα , η Γη και ο Ουρανός συναντούν τη Γέννηση, τη Ζωή και το Θάνατο …» :  ο κύκλος της ζωής του ανθρώπου  από τη μια, αλλά και ο κύκλος της ζωής της Ελλάδας από την άλλη,  είναι οι δύο άξονες που  μας οδήγησαν στο μαγικό αυτό ταξίδι. Σ’ αυτή τη παράσταση την εξαιρετική αφήγηση έκανε ο καταξιωμένος κριτικός κινηματογράφου και αγαπημένο τηλεοπτικό πρόσωπο ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος, ο οποίος δήλωσε μαγεμένος από την παράσταση και  ότι ο ΧΟΤ είναι πρωτοπόρος και έχει ξεφύγει από τα τετριμμένα και ότι έχει μια διαφορετική προσέγγιση στο θέμα Παραδοσιακός χορός!!!

Η έναρξη  της παράστασης του Χορευτικού Ομίλου Τρικάλων ήταν άκρως εντυπωσιακή!!!  Με δέος και απίστευτο συντονισμό , οι εκατοντάδες χορευτές,  ο καθένας στο ρόλο του,  μας έφεραν κοντά στο ελληνικό πνεύμα με κέντρο το χορό. Ιδιαίτερη και κεντρική φυσιογνωμία ήταν αυτή της ίδιας της «Ελλάδας», παίρνοντας σάρκα και οστά μέσα από μία χορεύτρια των τμημάτων σύγχρονου χορού του ΧΟΤdance, τη συγκλονιστική Μίρκα Σούρλη, που  συνάρπασε όλους τους θεατές. Στον ρόλο της μάνας, η χορεύτρια Στέφη Αλεξίου. Οι μικρότεροι χορευτές είχαν έναν ιδιαίτερο ρόλο στην παράσταση, την οποία γέμισαν με έναν αέρα αισιοδοξίας, χαράς και ελπίδας, συμβολίζοντας τη συνέχιση της ζωής .Τραγούδια που κρατούν την Ελλάδα παγκοσμίως αθάνατη, μουσικές που χορέψαμε και αγαπήσαμε, καλλιτέχνες που στιγμάτισαν με το έργο τους την Ελλάδα, μνήμες του παρελθόντος …όλα έγιναν χορός !

Ανάλογα με την θεματολογία παρουσιαστήκαν  χοροί από την Κρήτη στη γέννηση, τη Νάξο & τη Κύθνο στον έρωτα και τον γάμο, τη Δυτική Θράκη & τον Πόντο στην Παναγία,  τον Πόντο, την Κρήτη και την Ήπειρο στον Πόλεμο και τα γνωστότερα τραγούδια από την Ελλάδα στις άλλες ενότητες. Την επιμέλεια του χορευτικού προγράμματος  και την καλλιτεχνική επιμέλεια είχαν  ο Παναγιώτης Μάνος και η Κάτια-Νανά Μάνου

Κορυφαίοι μουσικοί συνόδεψαν τον Χ.Ο.Τ. σ’ αυτή τη μοναδική παράσταση όπως:

Άρης  Ντίνας  στο Τραγούδι

Κιτσόπουλος  Χρήστος  στο Κλαρίνο

Διαμάντη   Φαίδρα  στο Τραγούδι

Σαρακατσιάνος  Μάριος στο Τραγούδι & το Λαούτο

Γεωργίου  Στέφανος  στο  Βιολί

Γεωργίου   Κωνσταντίνος  στα Κρουστά

Παπαδάκης   Αλέξανδρος  Κρητική Λύρα – Τραγούδι

Βάρδας  Ανδρέας   Λαούτο

Ραφαηλίδης   Λευτέρης   Κεμεντζέ

Ραφαηλίδης  Μπάμπης  Νταούλι – Τραγούδι

Την παράσταση παρακολούθησαν χιλιάδες θεατές που παρά τον άσχημο καιρό και την ισχυρή νεροποντή έδωσαν το παρόν τους προκειμένου να παρακολουθήσουν αυτήν τη μοναδική παράσταση,  ενώ  στο τέλος μιλούσαν με λόγια συγκλονιστικά για αυτό που είδαν και που ένιωσαν. Μεταξύ αυτών ο Πρωτοσύγκελος εκπρόσωπος της Μητρόπολης, ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δ. Παπαστεργίου, η Αντιδήμαρχος πολιτισμού κ. Μητσιάδη, πολλοί δημοτικοί  σύμβουλοι και εκπρόσωποι της Περιφέρειας, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και φορέων της πόλης μας.

Ευχαριστούμε όλο το κοινό που μας τίμησε με την παρουσία του εκεί , και του υποσχόμαστε ότι πάντα θα του προσφέρουμε ποιοτικό θέαμα αντάξιό του.

ΧΟΡΗΓΟΙ της εκδήλωσης ήταν : ΠΟΡΣΕΛ  - GEO GREEN -  ΚΤΕΛ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ – ‘’ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ’’ ΔΙΑΛΕΧΤΟ – BAR ROUZEHOTEL ‘’ΑΕΤΩΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ’’ - ΤΕΛΕΤΕΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ – THEMIS TRIKALIOTIS ΑΝΔΡΙΚΟ ΝΤΥΣΙΜΟ –  ΑΛΕΞΙΟΥ ‘’ΕΠΙΠΛΟ ΧΩΡΟΣ’’ - ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ ‘’ΜΕΛΙΣΣΑ’’  - ENA & KATI  Γ. ΜΠΟΛΟΓΕΩΡΓΟΣ – ΚΟΥΚΟΥΡΑΒΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΒΑΡΗΚΟΙΑΣ – ΜΑΡΜΑΡΑ ΤΙΓΚΑΣ - ΤΑΜΠΟΥΚΑΣ ΓΕΩΡΓΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ ΕΦΟΔΙΑ – ΤΡΟΦΟΖΗΝ ΜΠΙΛΙΑΛΗΣ – ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ – ΤΑΒΕΡΝΑ ‘’ΤΟ ΤΣΙΚΑΛΙ’’ – ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΑΛΟΥΜΙΝΙΑ – ΠΥΛΗΣ ΜΕΓΑΡΟΝ – ΤΑΒΕΡΝΑ ‘’ΤΟ ΧΑΝΙ’’ – ΑΛΦΑ ΚΑΠΑ - ΧΟΤdance