Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο ετήσιος χορός του Λαογραφικού χορευτικού ομίλου Τρικάλων  «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17/1/2015 στο κοσμικό κέντρο  «ΛΕΙΡΙΟΝ».

Από νωρίς η αίθουσα κατακλύστηκε από μέλη, φίλους, χορευτές και χορεύτριες του ομίλου. Ατμόσφαιρα ευχάριστη, γιορτινή ανάλογη των ποιοτικών εκδηλώσεων του συλλόγου.

Το πρόγραμμα άρχισε στις 9:30μμ με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας από το Διοικητικό Συμβούλιο, όπου ο Ν. Σούλιος αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε στο έργο του ομίλου.

Το γλέντι άνοιξαν τα μικρά χορευτικά τμήματα, με τις πανέμορφες παραδοσιακές φορεσιές τα οποία καταχειροκροτήθηκαν για την λεβεντιά τους και την άριστη απόδοση των χορών.

Η βραδιά ήταν αφιερωμένη όχι μόνο στα χορευτικά αλλά σ όλους του φίλους και φίλες του ομίλου που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Από τις 10:30 άρχισε το γλέντι ο χορός και το κέφι και κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες ,με την εξαιρετική Δημοτική και Λαϊκή ορχήστρα που αποτελούνταν από τον Χρυσόστομο Μητροπάνο, Χρήστο Κιτσόπουλο, κλαρίνο, Σωτήρη Γοργογέτα, Τραγούδι, Μίλτο Κρανιά, Μπουζούκι και τραγούδι, Δήμητρα Καλλιάρα, κανονάκι- τραγούδι, Μάριος Σαρακατσάνος, λαούτο, τραγούδι, Στέφανος Γεωργίου, Βιολί, Ζήση Περικλή, λαούτο,κιθάρα και Γεωργίου Κώστα, κρουστά.

Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ προσέφερε στο επίτιμο μέλος του ομίλου μας, στον αγαπητό φίλο, κ. Χρυσόστομο Μητροπάνο, ανθοδέσμη, για την πολύχρονη συνεργασία που χρονολογείται από το 1991.

Στις 12:30 έγινε η λαχειοφόρος και μοιράστηκαν πάρα πολλά δώρα προσφορές καταστημάτων της πόλης μας αλλά και τα μεγάλα δώρα του συλλόγου.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στο Διοικητικό συμβούλιο στην καλλιτεχνική επιτροπή και στους εξαιρετικούς χοροδιδασκάλους για την διοργάνωση αυτής της εκδλήλωσης. ‘Ητοι Χαρούλα Μπαρούτα, Λαμπρινή Καραλή, Τόλης Ροβίσης, Σταυρούλα Σούλιου, Θεοδοσία Τζάνη, Γιώργο Τζάνη, Δήμητρα Μπαντή, Αλεξάνδρα Παπαχρήστου, Μαρία Αθανασίου και Ιωάννα Απόστολοπούλου. Ήταν οι πρωταγωνιστές  για την επιτυχία του χορού, δούλεψαν, κουράστηκαν και πρόσθεσαν στις δραστηριότητες του ομίλου μια ακόμη όμορφη εκδήλωση.

Πιστεύουμε ότι η προσέλευση του κόσμου τόσο στον ετήσιο χορό όσο και στις άλλες εκδηλώσεις του ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ, περιέχει και το στοιχείο της αναγνώρισης προσφοράς και συνέπειας του ομίλου.

Τον χορό τίμησαν με την παρουσία τους, Κώστας Σκρέκας, Υπουργός ανάπτυξης – Υποψήφιος βουλευτής, ο Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτριος Παπαστεργίου, οι Υποψήφιοι βουλευτές , κ.κ. Ηλίας Βλαχογιάννης, Μιχάλης Ταμήλος, ο αντιπεριφερειάρχης δημοτικής ανάπτυξης, Ντίνος Μπάρδας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Μιχάλης Μπάρδας, οι αντιδήμαρχοι, Βασιλένα Μητσιάδη, Τόμης Κυρίτσης, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού συλλόγου Παλαιοχωρίου Καλαμπάκας, Βάσω Ντιντή, ο επίτιμος Πρόεδρος του Θεσσαλικού συλλόγου «Μετέωρα», Νίκος Πολύζος, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων,  ‘’Παπαθύμιος Βλαχάβας Καλαμπάκας’’, ‘’Ξηρόκαμπου Καλαμπάκας’’, ο Πρόεδρος Γιώργος Καραβίδας, του Πολιστικού συλλόγου ‘’Οξυά Καρδίτσας ‘’ και η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων και Μικρασιατών Ν. Τρικάλων.

Επόμενη εκδήλωση του ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ, η καθιερωμένη μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση.