Τη  συμπαράσταση του Δήμου Τρικκαίων στις δράσεις τις ΔΦΤ και την επιθυμία  για  διεύρυνση των συνεργασιών διαβεβαίωσε η Αντιδήμαρχος Βασιλική Ελένη Μητσιάδη που συνόδευσε την αποστολή .

Συνεχίζοντας τη μακρά ιστορία στα μουσικά δρώμενα του τόπου και εκπροσωπώντας επάξια τα Τρίκαλα και το Δήμο Τρικκαίων στο 1ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Δήμου Τεμπών, η  Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων του Τμήματος Πολιτισμού και Αθλητισμού της Δ/νσης Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων  άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και έλαβε τα θερμά συγχαρητήρια των διοργανωτών και του κοινού.

Τη μουσική αυτή συνάντηση διοργάνωσε ο Δήμος Τεμπών  και ο  Δ.Ο.Π.Α.ΠΕ.Π. Τεμπών στο Συκούριο Λάρισας το Σάββατο 23 Μαίου 2015  Συμμετείχαν εκτός της ΔΦΤ οι φιλαρμονικές Ελασσόνας, Τυρνάβου και Τεμπών.

Οι εκτελεστές της ΔΦΤ  με επικεφαλής την  κ. Μαίρη Μητσοπούλου  παρουσίασαν ένα όμορφο πρόγραμμα  ξεδιπλώνοντας το ταλέντο τους και είχαν μια θαυμάσια ευκαιρία να γνωρίσουν το έργο και τις δραστηριότητες  των άλλων φιλαρμονικών.  Την τρικαλινή αποστολή συνόδευσε η Αντιδήμαρχος Παιδείας Πολιτισμού  Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Βασιλική Ελένη Μητσιάδη.

Η εκδήλωση έκλεισε με βραβεύσεις των μαέστρων  και ακολούθησε μικρή δεξίωση από τους διοργανωτές.