Το Μαυρέλι Καλαμπάκας επισκέφτηκε η Παναγιώτα Δριτσέλη, συνεπικουρούμενη από κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, στα πλαίσια ενημέρωσης για το τα χρόνια ζητήματα που αντιμετωπίζει το χωρίο σχετικά με την υδροδότηση του. Το κλιμάκιο συνομίλησε με τους κατοίκους, συναντήθηκε με την επιτροπή αγώνα και ενημερώθηκε αναλυτικά για τα εμπόδια που αφορούν στην πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό. 

Τα βασικά θέματα που τέθηκαν ήταν η απουσία κατάλληλων υποδομών υδροδότησης και η ακαταλληλότητα του νερού της υδατοδεξαμενής του φράγματος του χωριού. Στα εν λόγω προβλήματα προστέθηκε και το ζήτημα της γεώτρησης, η οποία διανοίχθηκε το 1984 και πριν από μερικά χρόνια στέρεψε. Το αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι σήμερα να υπάρχουν μόνο δύο βρύσες από τις οποίες τροφοδοτείται το χωριό για τις καθημερινές του ανάγκες, ενώ ταυτόχρονα το λιγοστό νερό της λίμνης του φράγματος εμφανίζεται ακατάλληλο για κάθε χρήση. 

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αφού ενημερώθηκε για όλα τα δεδομένα, δεσμεύτηκε να ενεργήσει άμεσα ώστε να τεθεί το ζήτημα στους συναρμόδιους Υπουργούς, με στόχο την δρομολόγηση των κατάλληλων έργων υποδομής στο χωριό. Στο πλαίσιο αυτής της παρέμβασης θα αναζητηθούν άμεσες δυνατότητες παρέμβασης, με στόχο αφενός την άμεση και σταθερή υδροδότηση του Μαυρελίου και αφετέρου την ουσιαστική ανακούφιση των κατοίκων, οι οποίοι επιβαρύνονται υπέρμετρα στην καθημερινότητά τους.