Εκδήλωση για την προώθηση της γαστρονομίας, της τοπικής κουζίνας και των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων όπως επίσης και προβολής των εκλεκτών τοπικών γεύσεων της περιοχής των Τρικάλων με τίτλο: «Μνήμες Γεύσεων - Η γαστρονομική κληρονομιά των Τρικάλων», διοργανώνει η Αναπτυξιακή Τρικάλων ΑΑΕ ΟΤΑ - ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε.
Η εκδήλωση πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο "Grand Meteora Hotel" στο Καστράκι Καλαμπάκας, το ερχόμενο Σάββατο και γίνεται με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Ελληνικού Διατροφικού Πολιτισμού και Γαστρονομίας και πραγματοποιείται στα πλαίσια του Σχεδίου Διατοπικής Συνεργασίας με τίτλο: «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές» του προγράμματος LEΑDER.
Στόχος της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη των τοπικών γεύσεων και της τοπικής γαστρονομίας, η εξωστρέφεια του τοπικού παραγωγικού συστήματος και η ενίσχυση της αναγνωσιμότητας των τοπικών προϊόντων.
Στο παραπάνω Διατοπικό Σχέδιο η Αναπτυξιακή Τρικάλων συνεργάζεται με άλλες 21 Αναπτυξιακές Εταιρίες της Ελλάδας. Σύμφωνα με όσα δηλώνει ο Γενικός Διευθυντής κ. Παναγιώτης Πάτρας, οι 21 Αναπτυξιακές Εταιρίες και 50 δήμοι θα συστήσουν ένα Δίκτυο υπό την μορφή της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας με τίτλο «Ελλήνων Γεύσεις Εκλεκτές» με βασικό στόχο την ανάδειξη και προβολή της γαστρονομικής παράδοσης της Ελλάδος, μέσα από γεύσεις, εδέσματα και προϊόντα που διαθέτουν ποιότητα, φήμη και άμεση σύνδεση με την περιοχή παραγωγής, με απώτερο σκοπό την ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας και του τουρισμού.
H τοπική εκδήλωση θα είναι ένα προοίμιο, προσθέτει, για την μεγάλη εκδήλωση ανάδειξης της τοπικής γαστρονομίας που διοργανώνει η Αναπτυξιακή Τρικάλων, στις Βρυξέλλες τον προσεχή Νοέμβριο, στα πλαίσια του Σχεδίου Διατοπικής Συνεργασίας «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές», όπου και θα γίνει η πανηγυρική τελετή υπογραφής για τη σύσταση του Δικτύου.
Στην τοπική εκδήλωση στο Καστράκι και κάτω από τους βράχους των Μετεώρων το Σάββατο 10/10/2015 στις 18.00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί έκθεση με αγροδιατροφικά προϊόντα της περιοχής των Τρικάλων, όπως τυροκομικά, αλλαντικά και λουκάνικα, παραδοσιακά ζυμαρικά, άλευρα, κρασιά και τσίπουρα, αναψυκτικά, τουρσί, συσκευασμένα οπωροκηπευτικά, χαλβάς, λουκούμια, μέλι και αρωματικά φυτά και βότανα, ενώ ομάδα διακεκριμένων σεφ με επικεφαλής τον κ. Νίκο Φωτιάδη, executive σεφ και πρόεδρο του «Ινστιτούτου Ελληνικού Διατροφικού Πολιτισμού και Γαστρονομίας», θα μαγειρέψουν και θα παρουσιάσουν συνταγές χρησιμοποιώντας και αναδεικνύοντας τοπικά παραδοσιακά προϊόντα ενώ οι παραβρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο γαστρονομικό τμήμα της εκδήλωσης δοκιμάζοντας τοπικές γεύσεις.