Τρία μεγάλα κρουαζιερόπλοια «έδεσαν» σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Βόλου και η πρωτεύουσα της Μαγνησίας "πλημμύρισε" με περισσότερους από 8.000 επισκέπτες, αφού τα τρία πλοία μεταφέρουν 5.684 τουρίστες και 2.362 μέλη πλήρωμα. Oπως αναφέρει η εφημερίδα «Ημερησία» τα κρουαζιερόπλοια "Voyager","Costa Pacifica" και "Εuropa 2" κατέπλευσαν στο λιμάνι του Βόλου μεταξύ 6.30 και 7.30 το πρωί.
Ειδικότερα, το κρουαζιερόπλοιο "Voyager", με σημαία Μπαχάμες, μετέφερε 664 επιβαίνοντες και αναχώρησε από το Βόλο στις 5 το απόγευμα.
Μία ώρα αργότερα απέπλευσε το «Εuropa 2» με σημαία Μάλτας που μετέφερε 826 επιβαίνοντες με προορισμό την Πάτμο.
Το μεγαλύτερο από αυτά το "Costa Pacifica", με σημαία Ιταλίας, που μετέφερε 4.164 επιβαίνοντες αναχώρησε στις 7 το βράδυ με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.
Οι τουρίστες που βρέθηκαν στο Βόλο επισκέφτηκαν το ιστορικό κέντρο της πόλης, τα μνημεία του Βόλου και το Αρχαιολογικό Μουσείο, ενώ πολλοί ήταν και αυτοί που αναχώρησαν με λεωφορεία για το Πήλιο και τα Μετέωρα.
Απογοητευτική, όμως, ήταν η κατάσταση στην αγορά καθώς ο εμπορικός κόσμος του Βόλου, δεν κατάφερε να βρει φόρμουλα και κοινό πεδίο δράσης, ώστε η αγορά του Βόλου και κυρίως το εμπορικό κέντρο να λειτουργούν για την εξυπηρέτηση των χιλιάδων επισκεπτών, με αποτέλεσμα τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά.