O John Schellhase είναι ένας Αμερικανός δημοσιογράφος που παράτησε μια υποσχόμενη καριέρα στις Διεθνείς Σχέσεις, όταν αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης για να ζήσει στην Ισπανία, ενώ έχει συμμετάσχει και στο Ειρηνευτικό Σώμα των ΗΠΑ στις Φιλιππίνες.

Πρόσφατα βρέθηκε στην Ελλάδα και επισκέφθηκε τα Μετέωρα «τους βράχους που αναδύονται στην επιφάνεια και φτάνουν μέχρι τα σύννεφα», όπως τα χαρακτηρίζει.

Μέσω του άρθρου του στο ταξιδιωτικό site all-that-is-interesting.com παρακινεί τους συμπατριώτες του να επισκεφθούν τα Μετέωρα που «μοιάζουν να κρέμονται στον ουρανό» κι αυτό επειδή «τα σύννεφα συχνά γεμίζουν την πεδιάδα του Ποταμού Πηνείου, με αποτέλεσμα οι κορφές των βουνών να φαίνεται ότι επιπλέουν μέσα στην ομίχλη σαν πλοία δεμένα στο λιμάνι».

Αφού κάνει μια ιστορική διαδρομή του πώς χτίστηκαν τα ξακουστά βυζαντινά μοναστήρια, την επιλογή της UNESCO να τα χαρακτηρίσει το 1988 ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, την πλούσια συλλογή που διαθέτουν βυζαντινών θησαυρών, παραθέτει ένα χαρακτηριστικό διάλογο στον οποίο ήταν παρών, επισκέπτη με έναν από τους μοναχούς που ζουν εκεί. «Πόσο συχνά αλλάζετε τα σκοινιά;» είναι η ερώτηση του επισκέπτη για το μοναδικό μέσο μετακίνησης από και προς τα μοναστήρια. Ο μοναχός απαντά αποστομωτικά: «Οταν σπάνε».

Τέλος, ο Schellhase επιχειρώντας να δώσει γεωλογική εξήγηση στη δημιουργία αυτών των γιγαντιαίων βράχων αναφέρει ότι αν και μέχρι στιγμής οι επιστήμονες δεν έχουν δώσει ακριβή απάντηση, ωστόσο θεωρούν πως δημιουργήθηκαν πριν από περίπου 60 εκατομμύρια χρόνια, με τους ανθρώπους να τα κατοικούν εδώ και 50.000 χρόνια. «Δεκάδες χιλιετίες αργότερα, πνευματικοί αρχιερείς επέστρεψαν σε αυτό το μυστηριώδες μέρος για να βρουν την πίστη τους στο Θεό. Σήμερα, οι τουρίστες έρχονται για να πάρουν κάτι από αυτό το λαμπρό γεμάτο... σύννεφα παρελθόν».

Πηγή: iefimerida.gr