Eνα σημαντικό πόλο έλξης για ντόπιους και ξένους επισκέπτες που προτιμούν να περάσουν τις ημέρες του Πάσχα στην περιοχή, αποτελούν τα Μετέωρα και η Καλαμπάκα.

Μάλιστα τα έως τώρα μηνύματα για τις κρατήσεις είναι ενθαρρυντικά με αυτές να καλύπτουν το 60-70% της δυναμικότητας των καταλυμάτων.

Πρόκειται ασφαλώς για μια ευχάριστη εξέλιξη για όλους τους επαγγελματίες που ασχολούνται με το τουριστικό προϊόν με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Σωτήρη Φαμίση να υποστηρίζει στην ιστοσελίδα meteoravoice.gr «ότι αποτελεί μια τονωτική οικονομική ανάσα στην τοπική οικονομία που το έχει ανάγκη». Ο ίδιος τονίζει την ανάγκη «οι συνάδελφοι να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να κάνουν το καλύτερο δυνατό για την παροχή υπηρεσιών προς τους πελάτες γιατί οι καιροί όπως παρατηρεί είναι δύσκολοι και ανά πάσα στιγμή όλα μπορεί να ανατραπούν εύκολα».

Οι πρώτες αφίξεις αναμένονται από Μεγάλη Πέμπτη-Μεγάλη Παρασκευή και η κορύφωση τους θα γίνει το Μεγάλο Σάββατο ενώ η αναχώρηση τους τοποθετείται τη δεύτερη ημέρα του Πάσχα.