«Η Ελλάδα θέλει σχέδιο και αποφασισμένους ανθρώπους» ανέφερε ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θανάσης Λιούτας μιλώντας την Πέμπτη, στην προεκλογική εκδήλωση της ΝΟΔΕ Τρικάλων στην Καλαμπάκα, μαζί με τους συνυποψήφιους του.

Ο κ. Λιούτας υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Εδώ, κάτω από τους Ιερούς Βράχους των Μετεώρων, πρέπει να πούμε ότι η Ελλάδα θέλει σχέδιο για τον τουρισμό.  Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ακράδαντα, ότι ο Τουρισμός μπορεί και πρέπει να παίξει σημαίνοντα ρόλο στην οικονομική ανάκαμψη και στην ανάπτυξη της Πατρίδας μας.

Είναι αναμφίβολα το συγκριτικό μας πλεονέκτημα, ο δυνατός μας πυλώνας που όμως χρειάζεται ενίσχυση, προσαρμογή στις νέες συνθήκες, στην καινοτομία και θέλει νέες επενδύσεις.

Πρώτη και κύρια δέσμευσή μας είναι η επανασύσταση ενός αυτόνομου Υπουργείου Τουρισμού με διευρυμένες αρμοδιότητες.

Επιπλέον, επεξεργαστήκαμε ένα Νέο Αναπτυξιακό Νόμο, που θα χρηματοδοτεί επιχειρηματικές πρωτοβουλίες στον τομέα του Τουρισμού.

 Θα έχει ισχύ σε όλες τις περιοχές της Επικράτειας, χωρίς περιορισμούς, θα συμπεριλαμβάνει τους νέους επιχειρηματίες αλλά και τις μικρές τουριστικές επιχειρήσεις».

Συνεχίζοντας ο κ. Λιούτας τόνισε: «Στόχος μας είναι με αυτό τον Νόμο να ενισχυθεί η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός όλων των ειδών τουριστικών καταλυμάτων και η δημιουργία υποδομών για την ανάπτυξη ειδικών και εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

 Με αυτό τον τρόπο ενθαρρύνουμε επενδυτικές και επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, ώστε να δημιουργηθούν και νέες θέσεις εργασίας».

Ο κ. Λιούτας καταχειροκροτούμενος  κάλεσε τους συγκεντρωμένους να δώσουν όλοι μαζί τον καλό και έντιμο αγώνα μέχρι και την τελευταία ημέρα προκειμένου να νικήσει η Νέα Δημοκρατία για  επιστρέψει η σταθερότητα στη χώρα.