Tη διαμαρτυρία του εκφράζει ο δήμος Καλαμπάκας για την «απαράδεκτη», όπως αναφέρει. «κατάσταση που έχει διαμορφωθεί όσον αφορά την επιλεξιμότητα και αξιοποίηση των βοσκοτόπων του Δήμου Καλαμπάκας επιθυμώντας την αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει προκύψει προς όφελος των κτηνοτρόφων μας και της επιβίωσης τους».
Σε ανακοίνωση του επισημαίνει ότι «με βάση τους προσωρινούς θεματικούς χάρτες του ΟΠΕΚΕΠΕ έχουν διαμορφωθεί επιλέξιμες εκτάσεις βοσκοτόπων οι οποίες είναι κατά πολύ λιγότερες από τις απαιτήσεις που πρέπει να ικανοποιηθούν σε βοσκότοπο, προκειμένου οι κτηνοτρόφοι να μη χάσουν σημαντικά ποσά από εξισωτική-επιδοτήσεις –προγράμματα όπως για παράδειγμα αποτελούν η βιολογική κτηνοτροφία , η εξισωτική αποζημίωση ,οι σπάνιες φυλές .
Ήδη από το έτος 2013 και 2014 το πρόβλημα των δημοτικών βοσκοτόπων που χαρακτηρίστηκαν ως μη επιλέξιμοι από τον αρμόδιο οργανισμό του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι οξύτατο καθώς μεγάλος αριθμός κτηνοτρόφων ξαφνικά βρέθηκε να έχει δραματική απώλεια εισοδηματικών ενισχύσεων είτε λόγω του ότι δεν υπάρχει επιλέξιμος βοσκότοπος είτε του ότι να έχει δοθεί σε κτηνοτρόφους εκτός Δήμου Καλαμπάκας κατόπιν προφορικών καταγγελιών κτηνοτρόφων.
Συμπερασματικά δεδομένης της οικονομικής ζημιάς που έχει υποστεί ο κλάδος των κτηνοτρόφων μας και των οξύτατων διαμαρτυριών που δέχεται ο δήμος σε καθημερινή βάση ευελπιστούμε όπως επιλυθεί το πρόβλημα αρμοδίως εντός εύλογου σύντομου χρονικού διαστήματος» .