Τον τουριστικό πράκτορα από την Τουρκία κ. Κεμάλ Τσιτσέκ υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Χρ. Σινάνης παρουσία του βουλευτή νομού Γρεβενών κ. Τιμολέων Κοψαχείλη. Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν τουριστικά θέματα που έχουν να κάνουν με το Δήμο Καλαμπάκας και τη μοναστική κοινότητα των Μετεώρων.
Κατά τη συνάντηση αποφασίστηκε να επισκεφθούν την Καλαμπάκα τουριστικοί πράκτορες από την Τουρκία και άλλες αραβικές και ασιατικές χώρες, ώστε να ενισχυθεί το ρεύμα του τουρισμού από τις συγκεκριμένες χώρες προς το Δήμο Καλαμπάκας ο οποίος διαθέτει πέραν των Μετεώρων και μεγάλο αριθμό περιοχών ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.
Ο τουριστικός πράκτορας από τη γείτονα χώρα τόνισε «ότι οι Τούρκοι και οι Άραβες γενικότερα τρέφουν ευγενή αισθήματα για την Ελλάδα και για αυτό έχει ενισχυθεί ιδιαίτερα το ρεύμα επισκεψιμότητας προς την Ελλάδα από τις αραβικές χώρες και την Τουρκία τα τελευταία χρόνια. Η Καλαμπάκα αν και μικρή πόλη είναι πολύ σημαντική τουριστικά λόγω του παγκόσμιου φυσικού μνημείου των Μετεώρων που δεν υπάρχει όμοιό του πουθενά στον κόσμο.»
Ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Σινάνης, καλωσόρισε στην περιοχή μας τον κ. Κεμάλ Τσιτσέκ και εξέφρασε την επιθυμία για άμεση επαφή και συνεργασία με τους τουριστικούς παράγοντες της γείτονας χώρας, προκειμένου να καταστεί η Καλαμπάκα κορυφαίος τουριστικός προορισμός για επισκέπτες από την Τουρκία και τις αραβικές χώρες.
Τέλος ο Δήμαρχος Καλαμπάκας, όσο και ο κ. Κεμάλ Τσιτσέκ εξέφρασαν την πεποίθησή τους ότι το καλό κλίμα της πρώτης επαφής θα εξελιχθεί σε μία επωφελή συνεργασία για τις δύο πλευρές.