Ο πολυεθνικός κολοσσός Inditex που διαθέτει στον χώρο της μόδας περισσότερες από δέκα αλυσίδες ρούχων, με γνωστότερη αυτή της Zara, κατάφερε, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ενημέρωσης», να λύσει τον γόρδιο δεσμό και να αποκτήσει έναντι υψηλού ενοικίου το καλύτερο ακίνητο της πόλης.

Το νεοκλασικό κτίριο, στη γωνία των πεζοδρόμων Ασκληπιού και Απόλλωνος, που τον περασμένο αιώνα φιλοξένησε το ξενοδοχείο «Πίνδος», με το καφενείο «Κωστίκας» στο ισόγειο, και πριν λίγα χρόνια το Καφέ «Τζάκσον», θα μετατραπεί σε κατάστημα ρούχων Stradivarius της Inditex.

Πολλοί μεγάλοι όμιλοι από το χώρο της ένδυσης είχαν προσπαθήσει να το αποκτήσουν, με πιο πρόσφατη την σουηδική H&M, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Οι Ισπανοί βρήκαν άκρη μέσω της αθηναϊκής μεσιτικής ακινήτων exodοs, η οποία εντοπίζει «φιλέτα» ανά τη Ελλάδα και τα μισθώνει με δικαίωμα υπενοικίασης. Με το ίδιο τρόπο, λένε οι πληροφορίες, η Inditex απέκτησε και το Zara Kids που διατηρεί στην Ασκληπιού.

Η εταιρεία έχει βάλει ήδη αγγελία και ζητά πωλητές και ταμίες (όλοι με ημιαπασχόληση) για το νέο κατάστημα Stradivarius που αναμένεται να λειτουργήσει προσεχώς στα Τρίκαλα.

Το κέρδος της πόλης είναι μεγάλο από αισθητικής πλευράς, καθώς θα αναβαθμιστεί η καρδιά του κέντρου με την αναζωογόνηση ενός νεοκλασικού που είχε αρχίσει να ρημάζει τείνοντας να εξελιχτεί σε εστία μόλυνσης.

Από την άλλη, η τοπική αγορά, θα δεχτεί ένα ακόμα πλήγμα καθώς η ξένη αλυσίδα θα αποσπάσει με την σειρά της μερίδιο αγοράς. Έτσι όμως λειτουργεί ο πλανήτης στο μεγαλύτερο μέρος του. Κλειστή οικονομία σε λίγο καιρό δεν θα έχει ούτε η Κούβα...

Εφ. Ενημέρωση (22 Δεκεμβρίου 2014)