Mε μια ξεχωριστή τελετή, με τίτλο «Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τον τόπο μας ν’ ανθίσει», η τοπική γαλακτοβιομηχανία ΤΥΡΑΣ Α.Ε. ολοκλήρωσε τις δράσεις της για τον εορτασμό των 30 ετών από την ίδρυσή της. Στη διάρκεια της βραδιάς βραβεύτηκαν και οι 10 νεοεισαχθέντες αριστεύσαντες του νομού Τρικάλων στις Πανεπιστημιακές Σχολές της προτίμησής τους.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν οι ιδρυτές της ΤΥΡΑΣ Α.Ε. Τάκης και Μιχάλης Σαράντης: «Η πρωτοβουλία για την επιβράβευση των καλύτερων είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη φιλοσοφία της εταιρείας, η οποία επέλεξε το δύσκολο δρόμο της διαρκούς προσπάθειας που σε απόλυτο βαθμό ανταποδίδεται μόνο μέσα από την ηθική ικανοποίηση».
Κατά τη διάρκεια της τελετής, που πραγματοποιήθηκε παρουσία φορέων του νομού, γονέων και εκπαιδευτικών στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων, η διοίκηση, τα στελέχη της εταιρείας και επιφανείς συμπολίτες μας, απένειμαν τιμητικές πλακέτες στους 10 αριστεύσαντες του νομού ενώ στον καθέναν από αυτός δόθηκε επιταγή 2.000 ευρώ για την ευκολότερη εκπλήρωση των ονείρων τους.


Οι μαθητές που βραβεύτηκαν είναι οι: Βασίλης Θεμελής, Μαίρη Ράδου-Γάτσια, Ελένη Ζήση, Γεωργία Στραγάλη, Μάχη Ρούσινου, Δημήτρης Πάλλας, Ειρήνη Τσίγκα, Ζαχαρίας Πιάζας, Νίκος Τριανταφύλλου, Στέλλα Κυπρίδη.
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν επίσης οι χορηγίες και δωρεές της εταιρείας ΤΥΡΑΣ Α.Ε. σε σημαντικούς φορείς του νομού Τρικάλων που αγγίζουν τα 360.000 ευρώ. Μια κίνηση που δείχνει το πλούσιο κοινωνικό έργο της τοπικής γαλακτοβιομηχανίας σε δύσκολους οικονομικά καιρούς.
Αναλυτικά οι χορηγίες και δωρεές περιλαμβάνουν:
Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων - 131.000 ευρώ
Γηροκομείο Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών «Ο Αγιος Νικόλαος» - 60.000 ευρώ
Σχολεία Τρικάλων- 87.000 ευρώ
Δήμος Τρικκαίων  - 50.000 ευρώ προς υλοποίηση
Αθλητές της Γυμναστικής Ένωσης Τρικάλων -  12.000 ευρώ.


Όπως ανέφερε ο. Δημ. Σαράντης «εκείνο που θέλω να ευχηθώ είναι πρώτον να παρακινηθούν αρκετοί αξιόλογοι συμπολίτες μας και να βοηθήσουν τις υποδομές της πόλης και του νομού, οι οποίες λόγω της δημοσιονομικής κατάστασης στερούνται πόρων, και δεύτερον, να μας έχει ο θεός καλά, εμάς και τους συνεργάτες μας ώστε και στο μέλλον να έχουμε την δύναμη να προγραμματίζουμε αντίστοιχες χορηγίες».
Χαιρετισμούς απηύθυναν και εκπρόσωποι των φορέων που χορηγήθηκαν τονίζοντας την πολύ σημαντική συνεισφορά της ΤΥΡΑΣ Α.Ε. στην τοπική κοινωνία.