Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ενημερωτική ημερίδα σχετικά με το Ελληνικό αγελαδινό γάλα που διοργάνωσε η εταιρία ΟΛΥΜΠΟΣ Α.Ε. το Σάββατο, 25 Απριλίου και ώρα 11.15 στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Λάρισα. Την ημερίδα παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, παραγωγοί αγελαδινού γάλακτος, συνεργαζόμενοι με την εταιρία ΟΛΥΜΠΟΣ, που εκπροσωπούν ποσοστό 85% του συνόλου της ποσότητας που η ΟΛΥΜΠΟΣ εισκομίζει.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε με σκοπό την ενημέρωση των παραγωγών αγελαδινού γάλακτος σε  επίκαιρα θέματα τα οποία είναι άμεσου ενδιαφέροντος τους, και τους απασχολούν καθημερινά.

Αναλυτικά τα θέματα που αναλύθηκαν στην ημερίδα ήταν τα εξής:

Ø        Εξέλιξη αγοράς παστεριωμένου γάλακτος και γάλακτος  υψηλής παστερίωσης 

Εισηγητής Γεωργόπουλος Χρήστος, Υπ. Marketing ΟΛΥΜΠΟΣ

Ø        Εξέλιξη ποσοτήτων και τιμών αγελαδινού γάλακτος

Εισηγητής Βουζαράς Δημήτρης, Υπ. Ζώνης Γάλακτος ΟΛΥΜΠΟΣ

Ø        Καλλιέργεια μη Γενετικά Τροποποιημένων Πρωτεϊνούχων Κτηνοτροφικών Φυτών 

Εισηγητής Δρ. Μαυρομάτης Αθανάσιος, Επίκουρος Καθηγητής Α.Π.Θ.

Ø        Διαχείριση  κρίσιμων  σημείων  στη  διαμόρφωση  του  κόστους  παραγωγής  του γάλακτος

Εισηγητής Αμοιρίδης  Γεώργιος ,  Καθηγητής  Μαιευτικής  &  Αναπαραγωγής  των  Μηρυκαστικών, Τμήμα Κτηνιατρικής, Πανεπιστήμιο  Θεσσαλίας

 

Η εταιρεία ΟΛΥΜΠΟΣ Α.Ε. στηρίζει έμπρακτα εδώ και 50 χρόνια την Ελληνική γελαδοτροφία και τους έλληνες κτηνοτρόφους, εκεί που υπάρχει ακόμα μια Ελλάδα ζωντανή, πλούσια και αυθεντική. Στηρίζει τους ανθρώπους εκείνους, που θεωρούν τιμή τους να είναι κτηνοτρόφοι και που εξακολουθούν να παράγουν με μεράκι Ελληνικό αγελαδινό γάλα. Καλλιεργεί μακροχρόνιες σχέσεις συνεργασίας μαζί τους, δημιουργώντας το απαραίτητο πλαίσιο αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Αυτό που πετυχαίνει τελικά είναι τα άριστης ποιότητας Ελληνικά προϊόντα ΟΛΥΜΠΟΣ γιατί είναι και η ελληνική άριστη πρώτη ύλη που κάνει τη διαφορά.