O μαθητής της β΄ γυμνασίου Δημήτρης Λώλας, εκπροσωπώντας τη χώρα μας ως μέλος της Ολυμπιακής Ομάδας στην 19η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (Junior Balkan Mathematical Olympiad, JBMO 2015), απέσπασε χρυσό μετάλλιο. 

   Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δημήτρης Λώλας είχε πρωτεύσει και στον Προκριματικό Διαγωνισμό που έγινε στην Αθήνα, προκειμένου να συγκροτηθεί η βασική εξάδα από μαθητές γυμνασίου όλης της χώρας για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στην Βαλκανική Ολυμπιάδα Νέων.

   Η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα διεξήχθη από τις 24 έως τις 28 στο Βελιγράδι της Σερβίας και σ’ αυτή συμμετείχαν μαθητές έως 15 χρόνων από όλες τις βαλκανικές χώρες. Οι επιδόσεις της ελληνικής ομάδας είναι:

1. Δημήτρης Λώλας: Χρυσό μετάλλιο (34/40)

2. Ραφαήλ Τσιάμης: Χρυσό μετάλλιο (34/40) 

3. Βάιος Μιχαλάκης: Χάλκινο μετάλλιο (14/40) 

4. Ορέστης Τσαλταμπασίδης: Χάλκινο μετάλλιο (13/40) 

5. Ιάσονας Προδρομίδης: Εύφημη μνεία 

6. Σωτήρης Παπασωτηρίου: Συμμετοχή 

    Η επιτυχία του Δημήτρη Λώλα τιμά ιδιαίτερα την πόλη μας και συνεχίζει την μεγάλη παράδοση των μαθηματικών επιτυχιών των Τρικάλων τα τελευταία χρόνια. 

    Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος διδασκόντων των Εκπαιδευτηρίων «Αθηνά», στα οποία φοιτά ο Δημήτρης Λώλας, τον συγχαίρουν θερμά και του εύχονται καλή συνέχεια στο δρόμο των κατακτήσεων.