Με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας συναντήθηκε  το μεσημέρι της Τρίτης ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός. Οι κτηνοτρόφοι εξέφρασαν την αγωνία τους σε ότι αφορά τα νέα μέτρα, εκτιμώντας πως εάν εφαρμοστεί το νέο φορολογικό καθεστώς, θα αποτελέσει «ταφόπλακα» για την ελληνική κτηνοτροφία. Από την πλευρά του, ο κ. Αγοραστός επανέλαβε ότι τα μέτρα δεν μπορούν να εφαρμοστούν και ότι αποτελούν φθορά, σημειώνοντας πως και οι κτηνοτρόφοι οφείλουν να συμβάλουν στην εθνική προσπάθεια, χωρίς όμως να προκληθεί ανεπανόρθωτη ζημία στην κτηνοτροφία.

Μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας ανέφερε «ο λογαριασμός των μέτρων είναι βαρύς και οδηγεί στην εγκατάλειψη της γης από τους κτηνοτρόφους με μεγάλες συνέπειες στην αγροδιατροφική αλυσίδα και στην εθνική οικονομία.

Η επόμενη ημέρα πρέπει να βρει τη χώρα με ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, με εκ βάθρων αναδιάρθρωση των δομών και κατευθύνσεων της ελληνικής κτηνοτροφίας, με την ενεργό σύμπραξη των συντελεστών του χώρου».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας κ. Νίκος Παλάσκας δήλωσε τα εξής: «Εάν γίνει πράξη το φορολογικό όπως αυτό ακούγεται, θα είναι το αποτελείωμα, η ταφόπλακα της κτηνοτροφίας, θα είμαστε οι πρώτοι που θα μεταναστεύσουμε. Θα είμαστε οι πρώτοι που θα διώξουν από την παραγωγή, μία παραγωγή που δίνει καθημερινά τροφή σε χιλιάδες πολίτες, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει ανάπτυξη και «ανάσταση» της Ελλάδας. Θέλουν να διώξουν αυτούς που εργάζονται 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, που παράγουν την πρώτη. Έτσι δε θα υπάρχει παραγωγή, τρόφιμα και ζωντανή ύπαιθρος».