Πρόεδρος της Δημοκρατίας με πλειοψηφία 233 ψήφων εξελέγη από την Ολομέλεια της Βουλής ο Προκόπης Παυλόπουλος. Η υποψηφιότητα του Νίκου Αλιβιζάτου έλαβε 30 ψήφους, ενώ τα «παρών» ήταν 32.

Ο κ. Παυλόπουλος πρόκειται να είναι ο έβδομος στη σειρά Πρόεδρος της Γ' Ελληνικής Δημοκρατίας. Η υποψηφιότητα του υποστηρίχθηκε από τις κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, αλλά και της Νέας Δημοκρατίας.

Οι κοινοβουλευτικές ομάδες του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξαν την υποψηφιότητα του Νίκου Αλιβιζάτου, η οποία απέσπασε 30 ψήφους, ενώ οι βουλευτές του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής ψήφισαν "παρών".

Το Προεδρείο της Βουλής θα επισκεφθεί στη συνέχεια τον Προκόπη Παυλόπουλο στο γραφείο του, για να του ανακοινώσει το αποτέλεσμα.

Η θητεία του Κάρολου Παπούλια, λήγει στις 12 Μαρτίου και ο Προκόπης Παυλόπουλος αναλαμβάνει τα νέα του καθήκοντά στις 13 Μαρτίου.

Η φανερή, ονομαστική ψηφοφορία για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας ξεκίνησε με καθυστέρηση μισής ώρας περίπου, γύρω στις 8 το βράδυ. Ψήφισαν συνολικά 295 βουλευτές, καθώς πέντε βουλευτές ήταν απόντες.

Συγκεκριμένα, απουσίαζαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είχε δηλώσει νωρίτερα ότι θα απουσίαζε επειδή δεν ήθελε να καταψηφίσει τον Προκόπη Παυλόπουλο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, η Άννα Γαϊτάνη, επίσης του ΣΥΡΙΖΑ, και οι βουλευτές της ΝΔ Αλέξανδρος Κοντός και Σάββας Αναστασιάδης που βρίσκονται στο εξωτερικό.