Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι, όπως όλα δείχνουν, ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, με τους συνεργάτες του να έχουν ήδη αρχίσει να πανηγυρίζουν τη νίκη του στα γραφεία του στην οδό Χαλκοκονδύλης. Παρότι η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) τηρεί «σιγή ιχθύος» και δεν έχει προβεί σε καμία επίσημη δήλωση, το εκλογικό αποτέλεσμα έχει πλέον κριθεί. Ήδη ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης τηλεφώνησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον συνεχάρη για τη νίκη του. Mε ενσωμάτωση 75,2%, ο Κυρ. Μητσοτάκης προηγείται με 51,6%  ενώ ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης φέρεται να συγκεντρώνει 48,4%.
Μετά από τη δημοσιοποίηση αυτών των στοιχείων, ο Απόστολος Τζιτζικώστας έσπευσε να συγχαρεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη μέσω Twitter.  Τον κ. Μητσοτάκη συνεχάρη και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.  Σύμφωνα με πληροφορίες, τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνεχάρη και ο Αντώνης Σαμαράς.
Η εκλογική διαδικασία ολοκληρώθηκε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, με τον Ιωάννη Τραγάκη να δηλώνει ότι η προσέλευση του κόσμου ήταν «άκρως ικανοποιητική». Μοναδικό «ατυχές» περιστατικό ήταν η εισβολή αντιεξουσιαστών σε εκλογικό κέντρο της ΝΔ στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου μέλη της ομάδας Ρουβίκωνας κατέστρεψαν κάλπες και ψηφοδέλτια. Συγκριτικά με τον πρώτο γύρο, η εκλογική διαδικασία κύλησε πιο γρήγορα, καθώς οι ψηφοφόροι δεν χρειαζόταν να συμπληρώσουν ούτε το ειδικό έντυπο ούτε να καταβάλουν το αντίτιμο των 3 ευρώ.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ
Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνομίλησε πριν από λίγο ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος τον συνεχάρη για την εκλογική νίκη του.  Παρότι η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της ΝΔ δεν έχει κάνει ακόμα επίσημες ανακοινώσεις, το εκλογικό αποτέλεσμα έχει πλέον κριθεί.  Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο κ. Μεϊμαράκης αναμένεται να εκδώσει σε λίγη ώρα γραπτή ανακοίνωση.
ΕΘΝΟΣ