Κοινή συνεδρίαση των Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) αποφάσισαν κατά τη συνάντηση τους ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης και η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάννα Καλογήρου.

Στόχος της κοινής συνεδρίασης είναι να ενωθούν οι δυνάμεις του Α’ και Β’ Βαθμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να δοθούν λύσεις και να αντιμετωπισθεί η ανθρωπιστική κρίση που βιώνει η χώρα μας, ώστε ενωμένη η Τοπική Αυτοδιοίκηση να προχωρήσει στο μέλλον επ’ ωφελεία των τοπικών κοινωνιών.          

Στη κοινή συνεδρίαση αναμένεται να συζητηθούν:

-αφενός με αφορμή τις ζημιές που υπέστησαν οι υποδομές σε όλη τη χώρα από τις πρόσφατες θεομηνίες η ανάγκη να υπάρξει συνεργασία μεταξύ των Περιφερειών και των ΟΤA Α' Βαθμού για την καταγραφή των αναγκών και τη δρομολόγηση λύσεων.

-αφετέρου, μια σειρά από ζητήματα (όπως το νέο ΕΣΠΑ, το Επισιτιστικό Πρόγραμμα για την Καταπολέμηση της Φτώχειας, κλπ) που απαιτούν το συντονισμό των ενεργειών μεταξύ Α' και Β ' Βαθμού Αυτοδιοίκησης

-καθώς κι όποια άλλα ζητήματα μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο διαλόγου μεταξύ των δύο Αυτοδιοικητικών φορέων.