Λύση στο αρδευτικό πρόβλημα περισσοτέρων από 4.000 στρεμμάτων καλλιεργούμενων εκτάσεων στα δημοτικά διαμερίσματα της Φήκης και του  Λιλή στο δήμο Πύλης, δίνει ένα νέο έργο, τη σύμβαση του οποίου υπέγραψε (φωτογραφία κάτω) το μεσημέρι ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Η σύμβαση υπεγράφη στο πρώην δημοτικό κατάστημα στο δημοτικό διαμέρισμα της Φήκης, παρουσία φορέων και εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης, αλλά και προέδρων των τοπικών ΤΟΕΒ οι οποίοι εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στον περιφερειάρχη για τη δρομολόγηση ενός έργου που όπως εξήγησαν, θα δώσει «ανάσα» στην τοπική αγροτική οικονομία.

Πρόκειται για τη βελτιστοποίηση και τον εκσυγχρονισμό των συλλογικών αρδευτικών δικτύων υπό πίεση, στα αγροκτήματα της συγκεκριμένης περιοχής της περιφερειακής ενότητας Τρικάλων, συνολικού προϋπολογισμού 1.514.000 ευρώ.

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή νέων υπόγειων σωληνωτών δικτύων και η συμπλήρωση των υφιστάμενων δικτύων. Τα νέα δίκτυα πρόκειται να κατασκευαστούν στο νοτιοδυτικό πεδινό τμήμα του νομού Τρικάλων και ειδικότερα, στα Αγροκτήματα των Δημοτικών Διαμερισμάτων Φήκης και Λιλή. Σε ότι αφορά το υφιστάμενο δίκτυο, θα λάβουν χώρα βελτιώσεις σε μήκος 25 χιλιομέτρων.

Ανάδοχος του έργου είναι εργοληπτική επιχείρηση «ΟΔΕΥΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Τ.Ε.», και ο χρόνος διάρκειας εκτέλεσής του είναι  οκτώ μήνες από την υπογραφή του συμφωνητικού.