Σε πολύ καλό κλίμα και με πλήρη συναντίληψη πραγματοποιήθηκε η συνάντηση μεταξύ του προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού και του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρου Καρυπίδη. Όπως αναφέρεται σε κοινό δελτίο τύπου κατά τη συνάντηση στην οποία συμμετείχαν και στελέχη από τις δύο περιφερειακές αυτοδιοικήσεις, παρουσιάστηκε ο ευρωπαϊκός σχεδιασμός και το στρατηγικό πλαίσιο στις μεταφορές για την περίοδο 2014 - 2025.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε το σύνολο του δρόμου, από το τελωνείο της Νίκης στα σύνορα με τη ΠΓΔΜ μέχρι τη Λάρισα, αλλά και η μελετητική και κατασκευαστική ωριμότητα των τμημάτων του, με τη μορφή «ακτινογραφίας».

Αναφορά πραγματοποιήθηκε και στον Ε-65, για τον οποίο τονίστηκε η αναγκαιότητα να συνεχιστούν τα έργα Ξυνιάδας – Λαμίας και να προγραμματιστεί η υλοποίηση του τμήματος Τρικάλων – Καλαμπάκας – Εγνατίας, ώστε «να μην γίνει ένας τυφλός δρόμος» όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε.

«Η συναντίληψη μας, ως βασική προϋπόθεση για τα επόμενα βήματα, έθεσε τις βάσεις για παραγωγική συνεργασία στο μέλλον» τόνισαν οι δύο περιφερειάρχες.