Απομακρύνθηκαν από τον υπουργό Υγείας ο πρόεδρος του νοσοκομείου Τρικάλων Γιώργος Σουφλιάς και ο αντιπρόεδρος Ντίνος Μπάρδας, αλλά πιθανόν να μην μείνουν με σταυρωμένα χέρια

Οι προερχόμενοι διοικητές από τη γαλάζια παράταξη λέγεται ότι έχουν δημιουργήσει σκληρό μέτωπο αρνούμενοι να αφήσουν τις θέσεις τους. Μάλιστα διοικητές μεγάλων νοσοκομείων προειδοποιούν ότι πλέον η νομική οδός αποτελεί μονόδρομο. Έχουν ήδη συμβουλευτεί νομικούς, οι οποίοι τους διαβεβαιώνουν πως η υπόθεσή τους θα εκδικαστεί βάσει των προϋποθέσεων που ίσχυαν κατά τον διορισμό τους και όχι αυτών που θα ισχύουν κατά την απομάκρυνσή τους, αν ψηφιστεί η εν λόγω τροπολογία.

Ειδικότερα, βάσει του ισχύοντος νόμου η θητεία τους είναι τριετής. Συνεπώς, η μονομερής διακοπή της σύμβασής τους συνεπάγεται αποζημίωση από το ελληνικό Δημόσιο, επιμένουν οι ίδιες νομικές πηγές. Και δεδομένου ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων οι συμβάσεις λήγουν τον Δεκέμβριο του 2016, οι αξιωματούχοι του ΕΣΥ (όπως τονίζουν) θα διεκδικήσουν αποζημίωση 18 μηνών - ο καθαρός μηνιαίος μισθός των διοικητών νοσοκομείων δυναμικότητας άνω των 400 κλινών αγγίζει τα 2.700 ευρώ και των υποδιοικητών τα 1.800 ευρώ.

Επιπλέον, οι γαλάζιοι διοικητές υπογραμμίζουν ότι θα αιτηθούν χρηματική ικανοποίηση για ηθική βλάβη, λόγω προσβολής της προσωπικότητάς τους, ιδιαίτερα από τη στιγμή που το υπουργείο τούς καταλογίζει αδυναμία άσκησης των καθηκόντων τους.

Η συνέχεια στις δικαστικές αίθουσες…