Η 26η Σεπτεμβρίου καθιερώθηκε ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών από το Συμβούλιο της Ευρώπης με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών είναι μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία για την προώθηση της εκμάθησης γλωσσών και εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης για την προώθηση της πολυγλωσσίας στην Ευρώπη.

Η εκμάθηση και γνώση Ευρωπαϊκών γλωσσών δεν συμβάλλει μόνο στην επικοινωνία των λαών της Ευρώπης και στην οικοδόμηση του κοινού μέλλοντός τους, αλλά αποτελεί ένα συναρπαστικό «ταξίδι» στον πολιτιστικό πλούτο , στην κουλτούρα, και στην ιστορία των ευρωπαϊκών λαών.

Οι γενικοί στόχοι της ημέρας είναι :

- Να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τη σημασία εκμάθησης γλωσσών.

- Να ενισχύσει την πολυγλωσσία και τη διαπολιτισμική κατανόηση μεταξύ των λαών.

- Να προωθήσει την πλούσια γλωσσική και πολιτισμική ποικιλία της Ευρώπης.

- Να ενθαρρύνει τη δια βίου εκμάθηση γλωσσών μέσα και έξω από το σχολείο.

Τα Εκπαιδευτήρια «Αθηνά», ευαισθητοποιημένα σε διαπολιτισμικά θέματα που προωθούν την πλούσια πολιτιστική και γλωσσική διαφορετικότητα της Ευρώπης, η οποία πρέπει όχι μόνο να διατηρηθεί αλλά και να καλλιεργηθεί , συμμετείχαν στον εορτασμό αυτού του γλωσσικού και πολιτισμικού πλούτου τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου με εκδηλώσεις και εκπαιδευτικές δράσεις όπως:

- Οι μαθητές της γ΄ Γυμνασίου Βαριάμης Γεώργιος και Ταγάρα Βασιλική , κατά την πρωινή συγκέντρωση του σχολείου, εκφώνησαν λόγο, ο οποίος αναφερόταν στη σπουδαιότητα της ημέρας.

- Οι μαθητές της α΄ Γυμνασίου συμμετείχαν σε διαδραστικά παιχνίδια, καθώς επίσης και σε γλωσσικά κουίζ, χρησιμοποιώντας αλλά και ελέγχοντας τις γνώσεις τους στις ξένες γλώσσες που διδάσκονται στο σχολείο. (Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά)

Τις εκδηλώσεις οργάνωσαν, προετοίμασαν και στήριξαν οι παρακάτω καθηγητές -τρεις ξένων γλωσσών του σχολείου μας:

Ατούν Τζίνα, καθηγήτρια Γαλλικών

Κόσσυβα Βίβιαν, καθηγήτρια Αγγλικών

Λιακατή Ελένη, καθηγήτρια Αγγλικών

Ρίζος Ευάγγελος, καθηγητής Γερμανικών