Ερώτηση σχετικά με την αποκατάσταση της γέφυρας Διάβας στον Πηνειό ποταμό κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας της Χρυσής Αυγής Παν. Ηλιόπουλος. Όπως αναφέρεται σε αυτή:  «Οι πρόσφατες άσχημες καιρικές συνθήκες στο νομό Τρικάλων είχαν ως αποτέλεσμα την κατάρρευση της γέφυρας του Πηνειού, κοντά στο χωριό Διάβα. Παρά το γεγονός ότι η γέφυρα είχε χτιστεί στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και τηρούσε όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές, δεν άντεξε στις πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνονται αφάνταστα οι μετακινήσεις των κατοίκων της περιοχής. Σύμφωνα επίσης με δημοσιεύματα, οι συνεχείς παράνομες αμμοληψίες επί δεκαετίες οδήγησαν στο αδυνάτισμα και στην αποσάθρωση των βάθρων και στην τελική κατάρρευση της γέφυρας.
Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
-Έχει υπάρξει συνεννόηση με την περιφέρεια Θεσσαλίας για την αποκατάσταση της γέφυρας;
-Υπάρχει πρόβλεψη, η διάθεση, και η δυνατότητα από το αρμόδιο υπουργείο, να χρηματοδοτήσει το έργο της αποκατάστασης της γέφυρας, στην περίπτωση που οι οικονομικοί πόροι της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ή της Περιφερειακής ενότητας Τρικάλων δεν επαρκούν;
-Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου προτίθενται να ελέγξουν τις καταγγελίες που έγιναν σε σχετικά με παράνομες αμμοληψίες και να αναζητήσουν ευθύνες από τους αρμόδιους τοπικούς φορείς;»