Πολύ δύσκολα χαρακτηρίζονται τα σημερινά θέματα στη Φυσική Κατεύθυνσης, τα οποία ήταν για πολύ καλά προετοιμασμένους μαθητές, ενώ βατά ήταν τα θέματα στην Ιστορία Θεωρητικής Κατεύθυνσης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις εκπαιδευτικών τα θέματα στη Φυσική Κατεύθυνσης ήταν πολύ απαιτητικά για άριστα διαβασμένους μαθητές.

Συγκεκριμένα το Θέμα Α' ήταν βατό, το Θέμα Β' για άριστα διαβασμένους, το Θέμα Γ' απαιτητικό και το Θέμα Δ' για πολύ καλά προετοιμασμένους μαθητές με άριστη γνώστη της μηχανικής του στερεού σώματος (μεγάλη προσοχή στην εκφώνηση).

Τα θέματα στην Ιστορία Κατεύθυνσης χαρακτηρίζονται βατά και μπορούσαν να απαντηθούν από την πλειονότητα των μαθητών. Ιδιαίτερη προσοχή χρειαζόταν να δοθεί στην ανάλυση των πηγών.

Οι εξετάσεις ολοκληρώνονται στις 2 Ιουνίου με το μάθημα επιλογής των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας.

Για τα ειδικά μαθήματα οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 17 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν στις 24, ενώ η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα διεξαχθεί από 15 Ιουνίου ως και 26 Ιουνίου.

Οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν την Τρίτη 9 Ιουνίου. Οι βαθμοί θα ανακοινωθούν το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου, ενώ οι βάσεις μετά τις 20 Αυγούστου.