Στην γενέτειρά του την Ελασσόνα, αναπαύεται από χθες ο παλιός τερματοφύλακας της ΑΕΚ, των Τρικάλων και της Εθνικής Γιώργος Σιδηρόπουλος. Συγγενείς ,φίλοι, παλιοί ποδοσφαιριστές και πλήθος συμπατριωτών του παραβρέθηκαν χθες στον ιερό ναό του Αγίου Αρσενίου για το τελευταίο αντίο σε ένα παιδί της πόλης που κατάφερε να διακριθεί στο ποδοσφαιρικό στερέωμα σε χρόνους ιδιαίτερα δύσκολους βασισμένος μόνο στο ταλέντο του.
Στην τελετή παρέστησαν μεταξύ άλλων , ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου, ο βουλευτής Γιώργος Κατσιαντώνης  ο πρώην δήμαρχος Ελασσόνας Γιώργος Πασχόπουλος,  οι παλαίμαχοι της Α.Ε.Λ. Βαλαώρας, Αλεξούλης, Σελιώνης, Αργυρούλης, Παραφέστας, Ανδρεούδης, Πλίτσης, οι βετεράνοι των Τρικάλων Κατσιάκος και Γεωργίτσης, κ.ά.
Στεφάνια κατέθεσαν: η ΠΑΕ ΑΕΚ, ο Σύνδεσμος Παλαιμάχων της ΑΕΚ, οι Φίλοι της ΑΕΚ Ελασσόνας, ο Π.Ο. Ελασσόνας, οι Παλαίμαχοι της Λάρισας, ο δήμαρχος Ελασσόνας και το Δημοτικό Συμβούλιο κ.ά.
Το επικήδειο λόγο εκφώνησε ο δήμαρχος της πόλης Νίκος Ευαγγέλου ο οποίος είπε τα εξής: «Λίγα λεπτά πριν την αυγή του νέου έτους, στο βαθύ σκοτάδι του παλιού χρόνου έμελλε να γραφεί το όνομα του μεγάλου Γιώργου Σιδερόπουλου στη λίστα των χαρισματικών προσωπικοτήτων που άφησαν ετούτο τον κόσμο και αναχώρησαν για το μεγάλο ταξίδι. Ο Σιδερόπουλος κόσμησε με την παρουσία του τα γήπεδα ολόκληρης της χώρας, αφού πρώτα είχε τιμήσει τα πάτρια εδάφη της Ελασσόνας, τα οποία τώρα θα τον κρατήσουν για πάντα κοντά τους.
Η προσωπικότητά του και η αγωνιστικότητά του, οι αρετές όλες που μπορεί να έχει ένας μεγάλος αθλητής, ήταν αυτές που άνοιξαν τις πόρτες των μεγάλων ομάδων και έτσι ο Γιώργος Σιδερόπουλος βρέθηκε από τον αγαπημένο ΠΟΕ κάτω από τα δοκάρια της μεγάλης ΑΕΚ.
Για την αγωνιστική του δράση και τα αθλητικά του επιτεύγματα υπάρχουν άλλοι, καταλληλότεροι από μένα, για να μιλήσουν, εξιστορώντας τα κατορθώματά του, αυτά δηλαδή που τον τοποθέτησαν στο πάνθεον των μεγάλων του ελληνικού ποδοσφαιρικού αθλητισμού της χώρας.
Αν υπήρχε ένα σημείο στο οποίο θα ήθελα εγώ να σταθώ, αυτό είναι η υπέρβαση την οποία κατάφερε ένα παιδί της επαρχίας σε χρόνους δύσκολους και απαιτητικούς, τότε που δεν είχαν αναπτυχθεί τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και έτσι το οποιοδήποτε ταλέντο δεν μπορούσε να γίνει γνωστό κατευθείαν.
Αξίζει λοιπόν να αναλογιστεί κανείς πόσο μεγάλο και σημαντικό επίτευγμα είναι για έναν νέο της εποχής, με ακατέργαστο ταλέντο να ανεβαίνει ένα-ένα τα σκαλιά του αγώνα και της επιτυχίας, αλλάζοντας ομάδες και εθνικές κατηγορίες για να φτάσει στη μεγάλη ΑΕΚ και να γράψει χρυσές σελίδες κάτω από τα δοκάρια της.
Όλοι εμείς εδώ στην Ελασσόνα είμαστε περήφανοι γιατί το όνομα ενός ντόπιου ταλέντου έχει καταχωρηθεί στα λαμπρά κατάστιχα του ελληνικού αθλητισμού. Και μ’ αυτήν ακριβώς τη σκέψη και το αίσθημα αποχαιρετούμε σήμερα τον μεγάλο Γιώργο, εκφράζοντας στους δικούς του ανθρώπους τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια».
Πηγή: efygan.gr