Στην Ιστορία, τη Φυσική, τα Μαθηματικά και τη Βιολογία, όλα Γενικής Παιδείας εξετάστηκαν σήμερα, Τετάρτη, οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων.

Στην Βιολογία τα μαθήματα κρίθηκαν περισσότερο απαιτητικά σε σχέση με πέρυσι στην απόδοση κάποιων σημείων της θεωρίας, περισσότερο τεχνικά καθώς είχαν πολλά προγράμματα και αντιστοιχήσεις και περισσότερες πράξεις από όσο είχαν συνηθίσει οι υποψήφιοι. Στα Μαθηματικά το διαγώνισμα σήμερα ήταν επίσης δυσκολότερο σε σχέση με πέρυσι με αρκετές πράξεις, αλλά και αρκετά «έξυπνα σημεία».

Στην Φυσική και την Ιστορία, όπου επίσης εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι, αλλά αφορά μικρότερο αριθμό τους που τα επέλεξε, τα θέματα ήταν αναμενόμενα.

Οι πανελλαδικές θα συνεχιστούν την Παρασκευή με μαθήματα Κατεύθυνσης και συγκεκριμένα Νεοελληνική Λογοτεχνία (Θεωρητική Κατεύθυνση), Βιολογία (Θετική Κατεύθυνση), Χημεία-Βιοχημεία (Τεχνολογική Κατεύθυνση-κύκλος Τεχνολογίας και Παραγωγής) και Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (Τεχνολογική Κατεύθυνση-κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων, στα μαθήματα της Βιολογίας (Γενικής Παιδείας), Φυσικής (Γενικής Παιδείας), Μαθηματικά και Στοιχεία (Γενικής Παιδείας) και Ιστορίας (Γενικής Παιδείας), από τους 1.046 που δήλωσαν συμμετοχή στην σημερινή γραπτή δοκιμασία, δεν εμφανίστηκαν στις αίθουσες 21 υποψήφιοι (2,01%).