Σημαντική μεταβολή του καιρού αναμένεται να ξεκινήσει από τα βορειοδυτικά κατά τις βραδινές ώρες της Κυριακής. Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές με ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα Σάββατο, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βορειοδυτικά και τα νότια, πυκνότερες στην Κρήτη. Υπάρχει πιθανότητα σποραδικών βροχών στα ορεινά το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16-31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν μεταβλητοί 4-5 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Με καλό καιρό θα διεξαχθούν την Κυριακή οι εκλογές με λίγες νεφώσεις μόνο στα νοτιο-ανατολικά. Τις απογευματινές ώρες αναμένονται νεφώσεις στα δυτικά και πιθανότητα θα σημειωθούν και καταιγίδες. Ο καιρός, ωστόσο, θα αρχίσει να αλλάζει από το βράδυ.

Τη Δευτέρα σταδιακά θα πέσει η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα, ενώ αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές  κυρίως στη Δυτική, τη Βόρεια Ελλάδα, καθώς και την ανατολική νησιωτική χώρα.

Την Τρίτη είναι πιθανό να συνεχιστεί η κακοκαιρία με τα έντονα φαινόμενα να περιορίζονται στο τέλος της ημέρας στη Θράκη και την ανατολική νησιωτική χώρα