Τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνο Καμμένο υποδέχθηκε στο γραφείο του το πρωί της Δευτέρας ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

Ο κ. Καμμένος συνοδεύονταν από τον απερχόμενο βουλευτή Λάρισας κ. Βασίλη Κόκκαλη, την υπεύθυνη τύπου των ΑΝΕΛ και Περιφερειακή Σύμβουλο Θεσσαλίας κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη καθώς και τοπικά κομματικά στελέχη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Αγοραστός σημείωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Υπάρχει πλέον ένας δρόμος, αυτός της ανάπτυξης που προϋποθέτει όχι μόνο αποτελεσματικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, αλλά και εθνική ενότητα και κυρίως σκληρή δουλειά για την εφαρμογή του.

Απαιτείται πολιτικό θάρρος, διαχειριστική επάρκεια και προσήλωση στο στόχο της ανάκαμψης και της ανάπτυξης. Η χώρα χρειάζεται πραγματικά μία αναγέννηση του μεταπολιτευτικού πολιτικού συστήματος το οποίο εξάντλησε πλέον τη δυναμική του.

Χρειαζόμαστε ένα αναπτυξιακό οικονομικό και κοινωνικό πρόγραμμα με ορίζοντα πενταετίας, με αρχή μέση και τέλος. Οπωσδήποτε για να γίνει αυτό χρειάζεται ευρεία συνεκτική, πολιτικοκοινωνική συμμαχία που μπορεί να διεκδικήσει και να εφαρμόσει το πρόγραμμα της ανάπτυξης.

Πρέπει να δούμε επισταμένα και το θέμα της ποιότητας της δημοκρατίας με μία απρόσωπη δημόσια διοίκηση.

Εμείς εδώ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας προσπαθούμε να δομήσουμε την Περιφέρεια η οποία πρέπει να βασίζεται σε θεμελιώδεις αξίες και όχι στο άμεσο συμφέρον του καθενός και της καθεμιάς.

Με σωστές υπηρεσίες στηρίζουμε την προστασία του πολίτη με κοινωνική αλληλεγγύη και εξυπηρετώντας το κοινωνικό σύνολο εναντίον πρακτικών και αντιλήψεων που δημιούργησαν προβλήματα τα οποία φόβισαν, τρομοκράτησαν, αγανάκτησαν, θύμωσαν, εξόργισαν και οδήγησαν στα άκρα και στην αποσύνθεση του κοινωνικού ιστού. Με κανόνες διαφάνειας για την Περιφέρεια της ευνομίας και της δικαιοσύνης.

Θέλω τέλος να ευχηθώ καλή επιτυχία στον κ. Καμμένο στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση.»