Αύριο κορυφώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική μας επέτειο και στους υπόλοιπους τρεις δήμους του νομού μας.

Στην Καλαμπάκα το πρόγραμμα προβλέπει επίσημη δοξολογία(10.30) στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σταγών και  Μετεώρων κ. Σεραφείμ. Μετά το πέρας της δοξολογίας, θα εκφωνηθεί ο Πανηγυρικός της ημέρας, με ομιλίτρια την εκπαιδευτικό του 1ου Γυμνασίου Καλαμπάκας, Χριστίνα Ματαράγκα. Θα ακολουθήσει στις 11 π.μ. επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των πεσόντων. Μετά την κατάθεση, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη υπέρ Πατρίδος πεσόντων. Χορωδία μαθητών θα ψάλλει τον Εθνικό Υμνο. Στις 12 το μεσημέρι θα γίνει η παρέλαση μαθητών και μαθητριών όλων των βαθμίδων Εκπαίδευσης και των Προσκόπων, στο χώρο της πλατείας Δημαρχείου. Μετά το τέλος της παρέλασης θα ακολουθήσει δεξίωση των τοπικών αρχών και των κατοίκων του δήμου στο Δημαρχείο Καλαμπάκας. Τέλος στις 7.30 μ.μ. θα ακουστούν ύμνοι από τον χορό «Μετεωρίτικο ψαλτήρι». Ομιλία από τον πολιτικό επιστήμονα, κ. Κων/νο Χολέβα, με θέμα "Το ελληνορθόδοξο 1821 και η πνευματική προετοιμασία του", στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαμπάκας.

Στην Πύλη θα γίνει δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κ. Αλίκη Μυλωνά– Εκπαιδευτικό Γυμνασίου Πύλης.

Μετά το τέλος της Δοξολογίας, μετάβαση στο Μνημείο Ηρώων, έμπροσθεν του ΕΠΑΛ  Πύλης, όπου θα γίνει κατάθεση στεφάνων και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η παρέλαση τμημάτων στην κεντρική οδό της πόλης. Αμέσως μετά παρουσίαση παραδοσιακών χορών από μαθητές του ΕΠΑΛ Πύλης με την επιμέλεια της Καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής ΕΠΑΛ Πύλης κ. Παρασκευής Χασιώτη, στην πλατεία του Δημαρχείου Πύλης.

Τέλος με κάθε επισημότητα θα τιμηθεί η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου και στο Δήμο Φαρκαδόνας. Το πρωί θα τελεστεί η Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Φαρκαδόνας και αργότερα στις 11:30 το πρωί, καιρού επιτρέποντος, θα διεξαχθεί η μαθητική παρέλαση δημοτικών σχολείων, γυμνασίου και λυκείων.