Ανακοινώθηκε η σύνθεση της νέας υπηρεσιακής κυβέρνησης υπό την πρόεδρο του Αρείου Πάγου και πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου. Υπηρεσιακή πρωθυπουργός ορκίστηκε ήδη η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου Χριστοφίλου. 

Οι 22 υπουργοί και αναπληρωτές υπουργοί είναι οι εξής:

- Υπουργός Εξωτερικών ο Πέτρος Μολυβιάτης, παλιός συνεργάτης του ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Καραμανλή, έχει ήδη διατελέσει ΥΠΕΞ άλλες δύο φορές (Κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή, υπηρεσιακή κυβέρνηση Πικραμμένου).  

- Αν. υπουργός Εξωτερικών για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις ο Σπύρος Φλογαΐτης, καθηγητής Νομικής. 

- Υπουργός Οικονομικών ο Γιώργος Χουλιαράκης, επικεφαλής της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας, άνθρωπος που θεωρείται ότι ανήκει στο περιβάλλον του Γ. Δραγασάκη, καθηγητής Οικονομικών στο Μάντσεστερ. 

- Υπουργός Εθνικής 'Άμυνας ο Ιωάννης Γιάγκος, πτέραρχος εν αποστρατεία, αρχηγός ΓΕΕΘΑ την περίοδο 2009-2011. 

- Υπουργός Εσωτερικών ο Αντώνης Μανιτάκης, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, πρώην υπουργός Διοικητικής ΜΕταρρύθμισης στην κυβέρνηση Σαμαρά (προτεινόμενος από τη ΔΗΜΑΡ). 

- Αν. υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ο Ιωάννης Μουζάλας. 

- Αν. υπουργός Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ο Μιχάλης Σπουρδαλάκης, καθηγητής Πολιτικής Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. 

- Αν. υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο Αντώνης Μακρυδημήτρης, καθηγητής Διοικητικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. 

- Αν. υπουργός Πολιτισμού η Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα, μ. καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης, διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης. 

- Υπουργός Δικαιοσύνης ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, πρώην εισαγγελέας, υφυπουργός έως σήμερα, έχει διατελέσει προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, εισαγγελέας εποπτεύον την δίωξη για το οργανωμένο έγκλημα και  διοικητής της ΕΥΠ στο τέλος της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή. 

- Υπουργός Οικονομίας ο Νίκος Χριστοδουλάκης, καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο,  πρώην υπουργός Ανάπτυξης των κυβερνήσεων Κ. Σημίτη. 

- Υπουργός Παιδείας η Φρόσω Κιάου, νομικός, πρώην αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, έχει διατελέσει υπηρεσιακή υπουργός και στην κυβέρνηση Πικραμμένου το 2012.  

- Αν. Υπουργός Ναυτιλίας ο Χρήστος Ζώης, πρώην βουλευτής της ΝΔ, πρώην στέλεχος των ΑΝΕΛ και συνεργαζόμενος με την πολιτική κίνηση του Β. Πολύδωρα. 

- Υπουργός Εργασίας ο Δημήτρης Μουστάκας, συνταξιούχος αρεοπαγίτης. 

- Υπουργός Τουρισμού η 'Αλκηστις Πρωτοψάλτη, γνωστή ερμηνεύτρια. 

- Υπουργός Υγείας ο Αθανάσιος Δημόπουλος, καθηγητής Ιατρικής, πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών. 

- Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης ο Ιωάννης Γκόλιας

- Αν. υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ο Δημήτρης Μελάς

-Αν. υπουργός Περιβάλλοντος ο Κώστας Μουσουρούλης, πρώην υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά.  

- Αν. υπουργός Μακεδονίας - Θράκης ο Φίλιππος Τσαλίδης. 

- Υπουργός Επικρατείας για τη Διαφθορά παραμένει ο πρώην εισαγγελέας Παναγιώτης Νικολούδης

- Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ο Ροδόλφος Μορώνης, δημοσιογράφος και συγγραφέας. 

Αναμένεται επίσης η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο θα διαλύεται η Βουλή καθώς επίσης θα οριστικοποιείται η ημερομηνία της διεξαγωγής των εθνικών εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: thetoc.gr